Imams del Marroc es reuneixen a Terrassa abans del Ramadà

Més de 300.000 catalans han començat el mes sagrat durant els quals faran dejuni durant 17 hores i pregaran cinc cops al dia

J.M.Oller/Bernat Ferrer
09 de juliol del 2013
Els imams del Marroc a la mesquita de Terrassa
Els imams del Marroc a la mesquita de Terrassa | J.M.O.
Els imams del Marroc a la mesquita de Terrassa Foto: Joan Manel Oller

Tot un seguit d'imams vinguts del Marroc van aterrar a l'aeroport del Prat dilluns al vespre per guiar les pregàries dels catalans de religió islàmica durant el ramadà de 2013. La seva presentació en societat es va fer a  la Gran Mesquita de Terrassa, la més gran del país, a quarts d'onze de la nit, després de la cerimònia habitual de dos quarts de 10. Les instal·lacions de la plaça de Catalunya, com sempre, es van omplir de gom a gom.

Els quatre imams van compartir la taula d'honor amb el president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UcidCat), l'egarenc Mohamed el Ghaidouni. Un munió de gent va romandre a la mesquita per escoltar els seus líders i donar-los la benvinguda a Catalunya abans que se'n vagin a explicar el seu missatge per diferents poblacions del Principat, com explicaca Mustafa Ben Elfassi, president de la comunitat musulmana de Terrassa. La presència d'imam forans és habitual en aquesta època de l'any tan important per a la ciutadania que professa la fe islàmica. Amb la seva presència els fidels tenen l'oportunitat de conèixer la realitat d'altres països.

Més de 300.000 catalans de religió islàmica han començat aquesta nit el mes sagrat del Ramadà, durant dels quals faran dejuni durant 17 hores i pregaran cinc cops al dia. Enguany, el Ramadà coincideix de ple amb el mes de juliol, fent que el dejuni sigui especialment dur de seguir, tant per la calor com per la llargada del dia. Entre 2/4 de 5 del matí i 2/4 de 10 de la nit, els musulmans de Catalunya no podran ni menjar ni beure -ni fumar ni mantenir relacions sexuals-, fins el 8 d'agost.

Mohamed el Ghaidouni, assegurava en una entrevista amb Catalunya Religió que "hi haurà un moment en què la majoria de practicants de l'Islam que hi haurà a Catalunya seran nascuts aquí, catalans de tota la vida", motiu pel qual avisava que "l'islam forma part de l'estructura de les religions d'aquest país" i que calia començar a canviar el clixé que "un musulmà és un immigrant".