Tomàquets entre xemeneies

Inauguració de l’hort de Sembrant Ciutat i segona trobada de la Xarxa d’horts a Terrassa

La Torre
08 de juliol del 2013
Segona trobada de la Xarxa d’horts a Terrassa Foto: Sembrant Ciutat

L’hort de Sembrant Ciutat, al solar de Maria Mazzarello cantonada amb vint-i-dos de juliol, ja és una realitat. Una cinquantena de persones de totes les edats van poder observar l’evolució de tomàquets, enciams, carbasses i carbassons, entre d’altres verdures, que es cultiven en aquest solar, de forma comunitària, des de  fa un parell de mesos.

Es va servir un àpat gratuït de cous-cous bonissíssim, fet en part amb dues cuines solars parabòliques. També hi havia té, llimonada natural, aigua de panel·la, vi, cava i pastís. Tota una festa, buscant l’ombra sota el sol espatarrant de l’estiu.

A la sobretaula es va dur a terme la segona trobada dels horts locals que es dediquen a l’agricultura ecològica com, per exemple, Plantem-nos, L’hort del Càndido, Can Trementina, Torre Mossèn Homs, i l’hort de Can Jofresa, a més a més de l’amfitrió.

Aquesta reunió va servir per comentar la situació de cada grup i per treballar en projectes comuns com ara una pàgina web i la preparació d’un curs de formació en agricultura ecològica, amb la intenció de difondre i potenciar l’agricultura ecològica de proximitat, tot donant valor a terres improductives de la ciutat i fomentant un contacte més directe amb la terra i entre les persones.