Terrassa lliurarà la Medalla de la ciutat als olímpics

Vuit esportistes rebran una de les màximes distincions que atorga l'Ajuntament

La Torre
07 de juliol del 2013
L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, presidirà dilluns vinent, 8 de juliol, el lliurament de la Medalla de la ciutat a l’Esperit esportiu als esportistes que van participar als Jocs Olímpics i Jocs Paralímpics de Londres 2012. L’acte tindrà lloc, a les sis de la tarda, al Saló de Plens de l’Ajuntament de Terrassa, i comptarà amb l’assistència dels membres de la Corporació Local.


En aquesta ocasió, rebran medalla 8 esportistes, ja que són els que participaven, per primer cop, en uns Jocs Olímpics o Paralímpics. A Londres, s’hi van desplaçar 18 esportistes, però els 10 restants ja van rebre aquest reconeixement de l’Ajuntament de Terrassa en ocasions anteriors.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, obrirà l’acte i donarà la paraula al regidor d’Esports, Alfredo Vega. Tot seguit, tindrà lloc la glossa de l’acte, que anirà a càrrec del jugador d’hoquei del Club Egara, Eduard Tubau, que ha participat en quatre Jocs Olímpics (Sidney, Atenes, Pequin i Londres). Després de la lectura de l’acord de la concessió d’aquesta distinció, l’alcalde de Terrassa procedirà al lliurament de les medalles als vuit esportistes. Tot seguit, intervindrà Xavier Trenchs en representació de les persones guardonades.

Aquest reconeixement comptarà amb una segona part, en la qual es procedirà al descobriment de les Plaques al Passeig dels Jocs Olímpics en honor als esportistes terrassencs participants als Jocs Olímpics i Paralímpics de Londres 2012. Els assistents a l’acte de lliurament al Saló de Plens s’hi podran desplaçar en els autobusos que sortiran de la Rambla d’Egara, a l’alçada del carrer de Pau Claris.

El descobriment de les plaques està previst a les set de la tarda.


Les persones que rebran la Medalla de la Ciutat a l’Esperit Esportiu seran:
- Carles Ballbé i Sala (Hoquei Herba)
- Marc Sallés i Esteve (Hoquei Herba)
- Pau Quemada i Cadafalch (Hoquei Herba)
- Xavi Lleonart i Blanco (Hoquei Herba)
- Xavi Trenchs i Castillano (Hoquei Herba)
- Miquel Delás i De Andrés (Hoquei Herba)
- Ana Copado i Amorós (Waterpolo)
- José Antonio Marí i Alcaraz (Natació paralímpica)

Als darrers Jocs Olímpics i Paralímpics, també hi van participar els següents esportistes, ja homenatjats anteriorment amb la Medalla de la Ciutat al Mèrit Esportiu:
- Eduard Tubau
- Ramón Alegre
- David Alegre
- Pol Amat
- Santi Freixa
- Roc Oliva
- Quico Cortés
- Sergi Enrique
- Ivan Pérez
- Sarai Gascón