ERC Ullastrell culpa dels errors en el POUM a l'anterior govern

Els republicans han presentat fins a 17 al·legacions al document que s'ha aprovat de forma inicial per ser "de baixa qualitat"

Lluïsa Tarrida
05 de juliol del 2013
Esquerra Ullastrell ha presentat fins a 17 al·legacions al document del POUM que es trobava en exposició pública després que el ple l'aprovés inicialment. Pels republicans el document és "de baixa qualitat i conté múltiples errors de forma i fa referència a poblacions i serveis que no es corresponen amb el municipi d'Ullastrell". Així mateix, consideren que hi ha una gran "incongruència entre el cost econòmic del projecte i la qualitat final".

A més, segons la formació el POUM planteja aspectes a diferents punts del municipi "de forma arbitrària fet que ha molestat a certs veins afectats per planejaments poc coherents". Des d'ERC recorden que "aquest PoUM es va redactar en gairebé la seva totalitat en el mandat del govern de CiU i UGO i per tant planteja la voluntat política d'aquests grups" i afegeixen que quan ells van arribar al govern "el document ja estava gairebé finalitzat i amb bona part del pressupost de redacció gastat. Aquest fet i la poca sintonia amb l'equip redactor ha fet que ERC i PSC poguessin aportar pocs canvis al document".

És per aquest motiu que ara amb les al·legacions ERC pretén poder incidir "molt més en adequar un POUM a les caracterísrltiques que Ullastrell té, reduint el creixement i planificant el futur urbanístic del municipi seguint els criteris de sostenibilitat municipal, creixement ajustat a les possibilitats del municipi,respecte pel medi ambient i defensa de l'entorn". Els republicans no entenen que CiU "carregui contra un document que van treballar des del seu govern i que si conté errors i incongruències haurien d'acceptar i assumir la seva responsabilitat en el seu poc seguiment durant la redacció".

Finalment, l'agrupació municipal subratlla que "una vegada més tocarà que ERC junt amb el seu soci de govern hagin d'arreglar una tasca mal feta per part de l'anterior equip de govern i ja en són unes quantes".