Immersió en Hockey a Les Pedritxes

La competició ha comptat amb la participació de més de 800 jugadors, dividits en 82 equips

Joan Manel Oller
07 de juliol del 2013
Desfilada dels equips al camp principal del CD Terrassa
Desfilada dels equips al camp principal del CD Terrassa | Mar Molina
Desfilada dels equips Foto: Cèsar Fontanes/Mar Molina

Des de divendres, i fins avui diumenge, s'ha celebrat a Les Pedritxes una nova edició del Torneig Europeu d’Escoles de Hockey (TEEH), la 14, revelant-se com un dels tornejos referents a Europa a nivell de hockey formatiu. El TEEH, és una gran trobada amistosa de jugadors, entrenadors, famílies i amants de l'esport de l'estic, organitzat pel CD Terrassa Hockey, i que té com a principal objectiu potenciar l'hoquei base.

En l'aspecte més competitiu, el club de casa ha estat el gran triomfador, al guanyar tant la final masculina com la femenina de la categoria cadets en uns partits intensos i de qualitat contra les seleccions catalanes. Cal recordar que nois i noies han confirmat que el subcampionat d'Espanya i el tercer lloc, respectivament- assolits a Santander, no són flor d'un dia sinó el fruit d'una feina ben feta. Malhauradament per al club de Les Pedritxes, els equips es trenquen perquè molts jugadors passen a juvenils.

La festa ha estat total, amb un sol de justícia que ha permès veure partits i fer bronzo, gaudir de la fresqueta dels vespres tor contemplant La Mola, prendre un refresc, comprar material de hoquei o fer un bany a la piscina. I els nois i noies de més edat han pogut compartir estones i xerrar de les seves coses. Santi Santanach, president del club vermell, s'ha felicitat per l'èxit de la festa i ha volgut agrair molt especialment el paper dels voluntaris, com sempre peça fonamental de les jornades.

Una edició més, el torneig s’ha tornat a superar i aquest any, ha marcat un nou rècord de participació, tot i les dificultats dels últims temps, amb més de 800 jugadors, dividits en 82 equips, de les categories Pre-Benjamins, Benjamins 3x3, Benjamins 5x5, Alevins (masculí i femení), Infantils (masculí i femení) i Cadets (masculí i femení), que disputaran un total de 234 partits. Santanach ha remarcat aquest fet en uns moments complicats en els que costa moure a la gent.

En l’edició d’enguany del TEEH, dirigida per Isabel López, hi ha participat en les diferents categories, el club amfitrió, el CD Terrassa Hockey; l’Orange Zwart holandès; el Club de Campo i el Club Hockey Pozuelo de Madrid; el Xaloc, el València HC, l’Atlètico San Vicente de la Comunitat Valenciana; la Federació Murciana de Hockey; el Club Parayas de Santander; l’Atlético San Sebastián i el Jolaseta bascos; i la Federació Catalana de Hockey, l’Atlètic de Terrassa, el Matadepera 88, l’Iluro Hockey, i el Catalònia Hoquei Club, de Catalunya.      

L’any 1988 es va celebrar la primera edició del TEEH, amb la participació de 7 equips de  diferents comunitats. Aquell esdeveniment, modest en els seus inicis, va anar agafant volada i fent-se gran en les següents edicions, fins a la consolidació actual del mateix, que es celebra a les Pedritxes, cada dos anys, a començaments del mes de juliol.

Durant els 3 dies de torneig, moltes autoritats s’han acostat a Les Pedritxes, per presenciar en directe els partits i els actes paral·lels del Torneig Europeu d’Escoles. Per les instal·lacions de Les Pedritxes, han passat entre d’altres, Oriol Marcé, subdirector general d’Activitats i Infraestructures del Consell Català de l’Esport; Alfredo Vega, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Terrassa; Quico Sala, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Matadepera; Santi Deó, president de la Reial Federació Espanyola de Hockey i Narcís Carrió, president de la Federació Catalana de Hockey.

Classificacions
Benjamí 3x3 grup blanc. 1, ATHC; 2, CDTH
Benjamí 3x3 grup vermell. 1, CDTH; 2, M'88.

Prebenjamí 3x3. 1, Rimas; 2, CDTH.

Benjamí 5x5 grup vermell. 1, ATHC, 2, CDTH
Benjamí 5x5 grup  blanc. 1, ATHC, 2, CDTH

Aleví grup vermell. 1, Jolseta; 2, CDTH.
Aleví grup blanc. 1, Pozuelo; 2, Jolaseta.
Aleví grup mixte. 1, ATHX, 2, CDTH.

Infantil masculí. Final: Oranje, 3-CDTerrassa, 1.

Infantil femení. CDTerrassa, 0-Club de Campo, 0. CDTerrassa guanya per Strocks