Trastos amb rodes per la Rambla de Terrassa

Fins a 15 andròmines baixen per la Rasa i la Rambla

J.M.O.
02 de juliol del 2013
Andròmines a la Rasa per Festa Major
Andròmines a la Rasa per Festa Major | Joan Manel Oller
Andròmines a La Rasa Foto: Joan Manel Oller

La Primera baixada d’Andròmines de la ciutat de Terrassa ha estat tot un espectacle, amb centenars de terrassencs al carrer disposats a veure les seves evolucions.  Finalment, han estat 15 les inscrites, amb tres i quatre rodes.

Els objectes amb rodes han baixat per la Rasa i han arribat al Portal de Sant Roc. En un dels vehicles hi anava un terrassenc molt especial, l'alcalde Jordi Ballart, que no ha volgut perdre passada en aquesta nova oferta de Festa Major. La primera autoritat municipal ha obert la jornada.

El públic s'ho ha passat d'allò més bé, tot i que la velocitat no ha estat excessiva i que no hi ha hagut accidents remarcables. La girada de la Rasa cap a la Rambla semblava el lloc més perillós, però en general totes les andròmines l'han superat sense massa problemes, tot i haver de fer mans i mànigues per a superar l'obstacle i no estampar-se contra la palla o els pneumàtics.

El Recorregut s'iniciava a la plaça de Didó, on tots els vehicles han exposats abans d'iniciar la inspecció tècnica. Cada Andròmina presentada ha hagut de complir 3 requisits bàsics: no portar cap sistema de propulsió mecànica, tenir un sistema de direcció i un de frens.

La definició d'andròmina: trasto de fabricació casolana i sense cap mena de propulsió mecànica.