Mina d'Aigües fa balanç d'un any marcat pels canvis tarifaris

Als més de 105.000 clients se'ls ha subministrat un cabal de 12,7 hm3

La Torre
03 de juliol del 2013
Moment de l'assemblea realitzada a Mina d'Aigües

El ja llarg i molt preocupant període de crisi econòmica, financera i social, fa que per cinquè any consecutiu s’hagi de referenciar aquesta situació que no afavoreix el desenvolupament de les empreses en general i del nostre grup en particular. En primer lloc, i pel que fa referència a l’abastament d’aigua, l’exercici ha estat marcat per la baixa pluviometria, el previst descens de consums industrials, els exagerats canvis tarifaris del proveïdor públic en alta i la modificació substancial del cànon de l’aigua, amb efectes directes negatius sobre el cost del servei i sobre els consums domèstics superiors. A més a més, la situació generalitzada de crisi econòmica i social ens ha fet ser prudents en la translació d’algun d’aquest efectes al preu final aplicat als nostres clients.

A continuació, s’ha informat dels objectius i actuacions derivades del renovat Pla Estratègic 2012-2017, del que en destaca l’assoliment del segell d’Excel·lència Europea EFQM 400+ el mes d’octubre. Com a informació econòmica més rellevant del conjunt de les empreses del Grup, el resultat net consolidat ha estat de 2.089.133 €, inferior al de l’exercici anterior fonamentalment pel descens en l’activitat de gestió de l’aigua, resultat inferior compensat en part però pel resultat positiu de les empreses filials de caràcter industrial i patrimonial. El valor del balanç consolidat s’ha situat en 58,5 milions d’euros.

Als més de 105.000 clients d’Aigües de Terrassa, se’ls ha subministrat un cabal de 12,7 hm3, amb una disminució de l’1,99% respecte 2011, moderant però la tendència a la baixa.

La inversió destinada a obres i instal·lacions ha estat de 3,53 milions d’euros destinats a l’ampliació i millora de la xarxa de distribució, que han permès d’instal·lar 12.358 metres de canonades, a la sectorització de les xarxes de distribució fent un esforç important per a la millora del control dels cabals distribuïts, i també en millores dels sistemes de captació i tractament, laboratoris, estacions d’elevació, canonades generals d’impulsió i dipòsits, destacant la segona fase de les obres de rehabilitació estructural del dipòsit gran de Can Boada.

I finalment, la Fundació Mina, haseguit en la línia d’impulsar projectes propis, mediambientals, culturals i educatius, incrementant significativament les seves activitats benèfic socials i solidàries. Sobre les activitats ja més habituals, entre d’altres el programa d’ajuts a escolars terrassencs de famílies amb dificultats econòmiques i la campanya de distribució d’aliments per al Rebost (84.500 quilos d’aliments des de 2009). També s’ha informat de les novetats de l’exercici com l’ampliació a la Formació Professional del premi al millor expedient d’entre els estudiants de Terrassa, la creació d’una activitat educativa específica adreçada als alumnes de les escoles que visiten l’exposició permanent “Mina Pública d’Aigües de Terrassa. El batec de la ciutat industrial”, al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), i la beca de tres anys per a un estudiant del diploma “Ciència, Tecnologia i Societat”, de la UPC, per a persones més grans de 55 anys.

En un altre punt de l’ordre del dia, la junta general ha procedit al nomenament de nous membres del Consell d’Administració. Xavier Marcet i Gisbert, com a conseller independent i Antoni Abad i Pous, en substitució del senyor Carlos de la Mora i Brugada, representant d’Agbar.