La revista Vallesos, Premi de Comunicació Local 2012

La Diputació reconeix un treball sobre les riuades de 1962 a la comarca

per La Torre , 29 de juny de 2013 a les 12:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Vicenç Relats a dalt de l'escenari Foto: Judit Contreras/Diputació

L'Ateneu Igualadí ha estat l'escenari del lliurament dels Premis de Comunicació Local 2012, atorgats anualment per la Diputació de Barcelona i dotats amb 10.000 euros cadascun. Els treballs guardonats han estat: "Fem un musical" (del 9 TV), "Mira TV" (del Consorci Localret), "La riuada del 1962" (de diversos autors coordinats per Vicenç Relats i publicat a la revista Vallesos), i "Aula Dial" (Ràdio Sant Vicenç dels Horts). El periodista tortosí, Josep Bayerri, ha vist reconeguda la seva trajectòria professional amb el Premi d'Honor.


Presentat per la periodista Marta Romagosa i presidit pel president de la Diputació, Salvador Esteve, i l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, l'acte ha començat atorgant el Premi a la millor iniciativa en comunicació municipal, al Consorci Localret, per "Mira TV". El premi al millor programa d'una televisió local ha estat per al programa "Fem un musical", del 9 TV. Ràdio Sant Vicenç dels Horts s'ha endut el guardó corresponent al millor programa d'una ràdio local, per l'espai "Aula Dial". I el premi al millor treball periodístic publicat en un periòdic local ha estat per al treball publicat a la revista Vallesos, "La riuada del 1962", elaborat per diversos autors sota la coordinació de Vicenç Relats.

El Premi d'Honor ha estat el darrer guardó de la nit, concedit a Josep Bayarri per la seva trajectòria professional dedicada al periodisme de proximitat a les Terres de l'Ebre. El jurat ha volgut posar-lo com a exemple de tots aquells periodistes que han desenvolupat la seva feina al territori, moltes vegades en un entorn difícil.


El president de la Diputació, Salvador Esteve, ha adreçat unes paraules per acomiadar l'acte de lliurament dels Premis en què ha posat l'accent en la utilitat i la força de la comunicació local: «Enguany s'han presentat 88 candidatures en els quatre apartats, propostes que revelen vitalitat i compromís en temps de dificultats». I glosant la figura de Bayerri, el president ha afirmat que «ens cal reforçar el vincle de continuïtat entre els periodistes que han obert camins de llibertat en temps difícils i els que ara s'enfronten als reptes immediats, en una etapa complexa però alhora necessàriament engrescadora».

El jurat de la 32a edició dels Premis de Comunicació Local 2012 ha estat format per Josep M. Martí, Anna Cristeto, Manel Cuyàs, Eduard Pujol, Francesc Robert, Anna Figuera, Anna M. Bordas, Francesc Canosa, Francesc Cano, Josep Lluís Micó, Rafael de Ribot, Mònica Fulquet i Carles Sabater.

 

Participació