I el capgròs de l'any és... Jaume Cabré

Per fi un dels misteris més grans de la Festa Major de Terrassa, s'ha revelat; el Casinet de l'Espardenya ha escollit entre la llista de capdidats l'autor de Les veus del Panamo

Lluïsa Tarrida
28 de juny del 2013
Cabré s'ha mostrat visiblement sorprès per l'elecció
Cabré s'ha mostrat visiblement sorprès per l'elecció | Foto: Lluïsa Tarrida
Cabré s'ha mostrat visiblement sorprès per l'elecció Foto: Lluïsa Tarrida

És un dels secrets més ben guardats. També és un dels moments més esperats de la Festa Major. Estem parlant de la presentació del Capgròs de l'any de Terrassa, un acte dut a terme amb la més estricte clandestinat i que aporta una dosi de misteri durant la jornada inaugural de la festa més important del municipi.

Sí la llista de capdidats a Caprgròs es va donar a conèixer després de llargues nits de deliberacions en un lloc secret, encara amb més reserves es va escollir la nova figura. ElCasinet de l’Espardenya ha sorprès un cop més. Entre la llista de capdidats n'hi havia de totes les professions: esportistes, botiguers, immigrants, independentistes, actors, escriptors, castellers i gent vinculada al món de la gastronomia.

Enguany però, l'agraciat ha estat un dels escriptors catalans amb més projecció internacional: Jaume Cabré . Minuts abans que es destapés la figura de guix creada per Jordi Grau, el protagonista contemplava des del mig del Raval les danses i els balls de la resta de capgrossos aliè al que l'esperava. L'autor de "Jo confesso" ha estat agafat per sorpresa quan ha vist que la seva cara es plasmava en el nan. Cabré s'ha deixat fotografiar orgullós al costat del seu homònim i ha pujat dalt del balcó per saludar als terrassencs que omplien de gom a gom el Raval de Montserrat. Tot i que ha deixat tot el protagonisme al capgròs, entre bambolines, l'escriptor ha reconegut que estava "molt sorprès", que no s'ho esperava i que l'ha "sobtat" que el descobriment de la figura "fos tan clandestí", i també ha volgut recordar que la seva relació amb els capgrossos ve de lluny, quan era un nen.

Jaume Cabré és un referent literari no sols al nostre país sinó també a mig món. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, catedràtic d'ensenyament mitjà en excedència i professor a la Universitat de Lleida, és membre de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans. És autor de "Les veus del panamo" però també ha estat el coautor (juntament amb Jaume Fuster, Vicenç Villatoro i Antoni Verdaguer) del guió de la pel·lícula del terrassenc Antoni Verdaguer "La teranyina", basada en la seva novel·la, Premi Sant Jordi 1983.

 

El cor Montserrat convida a cantar a la Missa de Festa Major

El Natació organitza unes jornades de portes obertes


El Jove es renova

Minyons prenen contacte amb el 4 de 9 amb el pilar

Programa de Festa Major 2013

Minyons volen gamma extra per Festa Major

Cartell de luxe del Jove

Tons & Sons prepara sorpreses

Terrassa celebrarà l'orgull gai

Andròmines per la Rasa a tot drap

La Festa Major de 2012 en imatges

Bau House celebra la FM amb concerts diaris

Trobade de Motos Clàssiques

Singfònics, a la Plaça Nova per FM

La set de Gospel Vallès és insaciable



Galeria d'imatges Cursa Popular

Galeria d'imatges Cercavila dels grups de cultura popular

Galeria d'imatges Pedalada popular

Galeria d'imatges Diada castellera

Galeria d'imatges Seguici, autoritats, Ball de Plaça

Galeria d'imatges Dilluns de Festa Major

Galeria d'imatges Piromusical


 

L'escriptor ha acompanyat la seva figura a l'Ajuntament Foto: Lluïsa Tarrida