Els gegants també tenen sentit de l'humor

Lluïsa Tarrida
27 de juny del 2013
Mostra d'un dels plafons que es poden veure a l'exposició
Mostra d'un dels plafons que es poden veure a l'exposició | M.M.
Mostra d'un dels plafons que es poden veure a l'exposició Foto: M.M.

Aquest dijous, a les 20 hores, s'inaugura l'exposició "Gegants de paper" a la Galeria del Centre Cultural El Social. La mostra es podrà veure fins a l'1 de juliol i està organitzada pels Geganters de Terrassa però l'entitat promotora són els Geganters de Rubí.

La Colla de Geganters de Rubí ha creat l'exposició "Gegants de paper" de forma itinerant. A través de nou plafons ens presenta una mostra de dibuixos on els protagonistes són els gegants. Aquesta exposició és un petit homenatge a tots aquells dibuixants i il·lustradors,
Opiso, Junceda, Tomàs Pedró, Picarol, Apel·les Mestres,  Llopart, Moliné, Brunet, Llaverias, Apa, Pellicer, Miró, etc., que van deixar la seva empremta humorística gegantera reproduïda a diversos mitjans de comunicació del segle XIX i principi del segle XX, principalment a les publicacions més destacades de l’època esmentada, com van ser els setmanaris, La Campana de Gràcia, La Esquella de la Torratxa, La Tomasa i el Cu-Cut,  on el tema dels gegants s’aprofitava per criticar i ironitzar sobre la vida social i els polítics del moment.

Els horaris de visita són de dilluns a dijous de 19 a 21 hores i diumenge de 12 a 14 hores.