Detingut a Sabadell un home amb 371 mòbils sostrets

Els aparells estaven preparats per vendre's en botigues de telefonia mòbil o locutoris

La Torre
20 de juny del 2013
Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sabadell han detingut un home de 44 anys, nacionalitat colombiana i veí de Barcelona, com a presumpte autor de diversos delictes de receptació. Fruit de la investigació policial, els agents li han intervingut 371 telèfons mòbils sostrets o de dubtosa procedència, a  més de material informàtic. Aquesta detenció ha estat possible gràcies a unes inspeccions administratives fetes en tres locutoris i botigues de compravenda i reparació de telefonia mòbil de Barcelona.

En el marc d’un dispositiu d’inspecció administrativa, portada a terme per la Policia Municipal de Sabadell, el Cos Nacional de Policia i el Cos de Mossos d’Esquadra, en les botigues de compra venda de telefonia mòbil de Sabadell, es va localitzar, un telèfon mòbil sostret.

Arran d’aquest fet i de la investigació d’uns robatoris amb força en establiments de telefonia mòbil que s’havien comès al Vallès Occidental, la Unitat de Investigació de la comissaria de Sabadell va iniciar paral·lelament unes inspeccions a locals de compra-venda de telefonia mòbil.

El passat 21 de març es van inspeccionar tres locals de Barcelona on es van localitzar 12 telèfons d’alta gamma sostrets. En cap cas, els responsables dels locals van aportar les factures de compra dels terminals.

Malgrat això, en un dels establiments van facilitar una llista de material que havien comprat a un home que freqüentava la botiga i entre el material de la llista hi havia alguns dels terminals robats i denunciats com a sostrets. Abans que els agents acabessin la inspecció va entrar aquest mateix home al local amb la intenció de vendre tres telèfons nous i va ser detingut al lloc com a presumpte autor d’un delicte de receptació de telèfons mòbils sostrets ja  que no va poder acreditar la seva procedència.

De l’entrada i registre que es va fer al domicili del detingut es van localitzar 62.430 euros en bitllets de curs legal i els següents objectes:

-    76 Mòbils de gamma alta.

-    2 tablets PC

-    6 Teclats d’ordinador

-    2 Portàtils

-    8 adaptadors de corrent per a ordinador portàtil

-    295 telèfons mòbils antics i en mal estat.