Els somnis dels treballadors cubans al descobert a l'EspaiDos

Lluïsa Tarrida
11 de juny del 2013
Un dels somnis que es podran veure a l'EspaiDos
Un dels somnis que es podran veure a l'EspaiDos
Un dels somnis que es podran veure a l'EspaiDos

L'artista cubà però resident a Barcelona Adrian Melis presenta la seva obra "Plan de producción de sueños" a l'EspaiDos de la Sala Muncunill. Aquesta mostra es podrà veure fins al proper 14 de juliol i l'entrada és gratuïta.

A Cuba, un fenomen molt usual en les empreses estatals és el fet de quedar-se adormit durant l'horari laboral. Aquest estat d'inactivitat pot convertir-se alhora amb un camp de producció diferent ja que la persona adormida en molts casos somia. Aquesta obra consisteix en crear un espai de producció activa que utilitzi el somni de l'estat d'inactivitat laboral com a un producte final d'una producció activa per a l'artista. A través d'una minuciosa investigació de camp, recolecta la major quantitat de somnis possibles de persones que es queden adormides als seus llocs de treball.

El procés de recol·lecció de somnis va tenir lloc durant un periode de quatre mesos. Fins a l'actualitat, han estat recopilats 300 somnis en diverses entitats estatals de la capital cubana i de la província.