Els esclaus de la mirada de Jean-Paul Sartre ompliran el Teatre Alegria

Aquest diumenge es representa l'obra "A porta tancada" a càrrec de la companyia Therkas Teatre

La Torre
01 de juny del 2013
Els protagonistes de l'obra A porta tancada
Els protagonistes de l'obra A porta tancada | Oscar Garcia
Els protagonistes de l'obra A porta tancada Foto: Oscar Garcia

Aquest diumenge, el Teatre Alegria acull la representació de "A porta tancada" de Jean Paul Sartre. Serà a les 18 hores i el preu de l'entrada és de 7 euros. "A porta tancada" és una representació de la vida més enllà de la mort en la qual el càstig dels tres personatges principals és romandre tancats junts a la mateixa habitació per tota l’eternitat. Una habitació sense miralls, sense finestres, on un intel·lectual dubitatiu, una lesbiana proletària i una jove casada amb un vell ric descobriran ben aviat que els veritables instruments de tortura d’aquell infern particular són ells mateixos: són esclaus de la mirada denunciadora de l’altre.

Entraran en una espiral autodestructiva i aniran descobrint les seves faltes amb un joc dialèctic creuat, intel·ligent i amb pinzellades d’humor que mantindran l’espectador embadalit en aquest joc a tres bandes que no té res d’innocent.

És en aquesta peça on apareix la cita més famosa i sovint mal entesa de Sartre “l’infern són els altres”. En A porta tancada s’explota el concepte de la influència de la mirada de l’altri en la psique personal i com a través d’aquesta l’individu és jutjat i condemnat. En una societat on cadascú esdevé jutge dels demés i on supeditem massa sovint els nostres actes i paraules a l’opinió dels altres, aquest text existencialista ens serveix de revulsiu i de motor de reflexió: som realment lliures?

FITXA ARTÍSTICA
Autor: Jean-Paul Sartre
Adaptació: Esther Lázaro
Direcció i dramatúrgia: Gastón Gilabert
Repartiment: Marc Talló, David Segú, Karla Ramos, Esther Lázaro
Il·luminació i so: Ricard Freixas
Escenografia: Therkas Teatre
Vestuari i caracterització: Alba Setó