El govern d'Ullastrell justifica els canvis en el Pla d'Ordenació

L'alcalde Joan Ballbè defensa que en l'anterior redactat s'hi havien comès "errors flagrants o de falta d'atenció"

Lluïsa Tarrida
31 de maig del 2013
Aquest dijous amb la presència d’una quarentena de persones, es va celebrar a la Sala del Casal Cultural un acte en el qual es va explicar amb detall la regulació urbanística que preveu el document de planejament que el Ple Municipal va aprovar inicialment al mes de març. L'acte estava presidit per l’alcalde i regidor d’urbanisme Joan Ballbè i el nou equip que gestionarà els treballs posteriors del document, que està encapçalat per l’arquitecte  Narcís Tusell.

El canvi de l’equip redactor va ser un dels primers temes a explicar: "l'equip d’arquitectes que va redactar l’actual document era gestionat per l’empresa EAUX Arquitectes. Aquest equip no comptava amb la confiança de l’actual equip de govern" van explicar, i Ballbè va afegir "en el seu dia ERC i PSC ja vam qüestionar l’adjudicació del POUM a aquesta empresa ja que s’havien trobat alguns documents on CIU i UGO parlaven de la redacció amb aquesta empresa sense haver finalitzat el concurs". Així mateix, l'alcalde va afirmar que el pressupost de la redacció voltava els 95.000 euros i finalment ha acabat costant 130.000 euros.

"Tot plegat per tenir un document on l’actual equip de govern poc hi ha pogut intervenir i que conté molts errors flagrants o de falta d’atenció així com mencions urbanístiques a municipis que no són ni de la província, tal i com va recordar l’anterior alcalde, adjudicador de l’equip que el va redactar, Jaume Rodó" va dir en una de les seves intervencions Ballbè en l’espai de precs i preguntes.

Diferències de criteri
L'equip de govern va subratllar que en iniciar el mandat ja estaven "gastats més del 70% del pressupost de redacció" i les diferències de criteri entre l’anterior equip redactor i el govern eren "massa grans i evidents". Per tots aquests motius, un cop finalitzat el contracte, el govern va decidir prescindir de l’antic equip redactor i donar la confiança a l’equip d’arquitectes que va ocupar la segona posició en el concurs d’adjudicació.

Com va comentar l’alcalde "hi ha moltes possibilitats que el document hagi de tornar a ser aprovat inicialment ja que s’hi preveuen canvis tant substancials que hauria de tornar a iniciar el procediment administratiu per a la seva tramitació". En l’acte es van presentar més detalladament cada zona del municipi i es va explicar quines eren les intencions del document en cada barri i zones d’actuació urbanística.

Fet el repàs es va instar als assistents i a tots els veïns en general que "consultin el document i hi presentin les al·legacions que creguin pertinents". Les al·legacions es tramiten via instància ordinària de l’Ajuntament exposant detalladament la zona, els motius i la justificació. Ballbè va comentar que "és important que tothom i col·labori perquè aquest document regularà el planejament durant un bon grapat d’anys i ara és l’hora de treballar-hi i com heu pogut comprovar ens queda molta feina per fer".