La Federació de Veïns vol que es construeixi l'escola Can Montllor

per Lluïsa Tarrida, 31 de maig de 2013 a les 18:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


La Federació d'Associacions de Veïns de Terrassa (FAVT) va celebrar una assemblea general ordinària. En aquesta es va aprovar una proposta de resolució "per a una educació pública i de qualitat".


Des de l'entitat volen denunciar la situació de "menyspreu i de pèrdua de garanties que està patint el sistema educatiu del nostre país amb l’excusa de la situació de crisi econòmica" i afegeixen que "aquesta situació s’està materialitzant en forma de retallades contínues i exhaustives als pressupostos en educació, que estan afectant greument al correcte desenvolupament dels processos educatius i que afecta i afectarà a la igualtat d’oportunitats dels nostres infants i joves en el present i futur".

Des d'aquesta Federació es considera que "la solució a l’actual situació, passa necessàriament pel replantejament dels paradigmes i maneres de fer que ens han abocat a aquesta gravíssima situació de vulneració de drets bàsics, i l’educació és el pilar bàsic pel futur pròsper i benestar dels ciutadans i ciutadanes, per la qual cosa no només s’ha d’acabar amb aquesta política de retallades en educació, sinó que cal augmentar i redirigir recursos materials i humans cap a la cura d’aquest bé tan valuós que està en perill". Així mateix, mostren el seu suport i "empatia" amb tot el col·lectiu docent i els altres agents educatius perquè subratllen que "també són víctimes d'aquesta política ferotge que sobrecarrega de feina i desmotiva enormement a aquests professionals i, per descomptat, amb els pares i mares que estan implicats i mobilitzats perquè l’educació dels seus fills i filles sigui la que els hi permeti assolir els seus objectius vitals i garantir la igualtat d’oportunitats en una societat cada vegada més fracturada socialment".


La FAVT demana "la continuïtat i potenciació de les subvencions i beques per a la formació en els diversos àmbits i etapes de l’educació i formació cultural per tal que l’educació sigui accessible per a tothom", també que es construeix l'escola Can Montllor i tots els centres públics d’ensenyament pendents a la nostra ciutat. Aprofiten per mostrar el seu rebuig frontal a la LOMCE i es posen a disposició del conjunt de col·lectius educatius "en defensa d’aquest dret fonamental que està sotmès a la contínua i sagnant aplicació de les retallades pressupostàries dels nostres governants".

 

Participació