Ni una església ni una mesquita més a Terrassa

La Torre
24 de maig del 2013
Façana principal de la mesquita de Terrassa
Façana principal de la mesquita de Terrassa | Consell Intereligiós
Façana principal de la mesquita de Terrassa Foto: Consell Intereligiós

L’Ajuntament de Terrassa modificarà el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal
(POUM) per adaptar-lo a la normativa catalana que regula la implantació de
centres de culte. La Generalitat va aprovar el 2009 la Llei i l’any següent, un reglament que la desplegava. Entre d’altres aspectes, aquest planteja la necessitat que els planejaments urbanístics municipals incorporin una regulació específica adaptada als nous requeriments tècnics fixats en el mateix, dins d’un termini màxim de deu anys.
 
Fa dos anys, el govern de la Generalitat va anunciar la tramitació d’una modificació de la llei de centres de culte. Aquest fet aconsellava esperar al resultat dels possibles canvis i la seva repercussió en la regulació de les condicions tècniques dels centres de culte. Finalment, tot sembla indicar que aquesta modificació legal ha quedat ajornada indefinidament. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Terrassa, en compliment del que estableix l’esmentat reglament de la llei, considera necessari ajustar i modificar la regulació normativa del POUM per incorporar i desenvolupar les condicions tècniques materials definides per als nous centres de culte. 
 
L'objectiu és que la seva implantació respongui als criteris d’accessibilitat, mobilitat sostenible, seguretat i prevenció de molèsties a veïns que desenvolupa el reglament.
 
A conseqüència d’aquesta modificació, el govern municipal traslladarà al proper ple ordinari per a la seva aprovació una suspensió preventiva de l’atorgament de
llicències d’activitats i d’obres per a la implantació de centres de culte a la ciutat, que tindrà una durada màxima d’un any. La setmana posterior al ple municipal de maig, es convocarà una comissió per avançar els treballs de la modificació del POUM.