Duran veu coaccions de l'Ajuntament a un constructor de Viladecavalls

L'advocat de Paco Vega afirma que un informe municipal i la declaració d'un empresari es giren en contra de l'anterior equip de govern

J.M.O.
24 de maig del 2013
Miguel Durán i Paco Vega a la sala de plens de Viladecavalls
Miguel Durán i Paco Vega a la sala de plens de Viladecavalls | J.M.O.
Miguel Durán i Paco Vega a la sala de plens de Viladecavalls Foto: J.M.O.

L'advocat del regidor de Viladecavalls Paco Vega considera que hi ha nous elements per tornar a demanar el sobreïment del procediment que se segueix contra el seu client per una querella de l'antic equip de govern encapçalat per Carles Rodríguez. Miguel Duran, ex director general de la ONCE, apunta que el darrer informe sobre un terreny municipal i la recent declaració d'un constructor aporten nous arguments en favor del seu defensat. 
 
Segons l'advocat de Vega, un empresari d'origen marroquí al que el Consistori li deu diners i que ha passat pel Jutjat a explicar la seva versió dels fets ha dit que el Consistori el va pressionar per a que acceptés les condicions imposades per l'equip de govern de Rodríguez. Duran indica que el constructor ha manifestat que des de l'Ajuntament fins i tot el va amenaçar amb generar-li problemes amb la seva residència al país, tot i que rebla que és una persona amb tots els papers en regla. Per Duran, es pot parlar perfectament de "coaccions".
 
La segona fita que al parer de l'advocat referma la seva idea de demanar el sobreïment és l'informe municipal sobre un terreny que inicialment estava pensat com a aparcament per a camions. Per Duran, l'anterior equip de govern no va fer cas del tècnic municipal i en comptes de realitzar tres cates en va fer 14. L'objectiu, diu, era confirmar que l'espai estava contaminat per una mala praxi de l'anterior equip de govern. Però, continua el defensor de Vega, l'estudi posa de manifest que està en condicions. Per això, creu que l'informe buscava uns resultats i se'ls hi ha girat en contra.
 
Miguel Duran considera que la querella contra Vega només pretenia deteriorar el prestigi del seu defensat i deixar en un segon terme i paralitzar les reclamacions econòmiques dels constructors als que no se'ls abonaven els honoraris.
 
Sobre l'acusació de malversació de fons públics que també apareixia en la querella, l'advocat entén que no existeix.