Vallesos rememora el saqueig borbònic de Terrassa de 1713

per La Torre , 18 de maig de 2013 a les 07:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Darrera portada de Vallesos

La revista-llibre Vallesos Gent, terra i patrimoni presenta a Terrassa el seu cinquè numero, que inclou un treball sobre el saqueig i incendi que la ciutat va viure per part de l’exèrcit borbònic el 3 i 4 de setembre de 1713, un any abans de la caiguda de Barcelona l’11 de setembre de 1714. 
 
El número dedica el dossier central a la tradició de bruixeria al Vallès, entrevista a fons l’actriu Emma Vilarasau, i glossa diversos personatges com ara el trompetista Josep Maria Farràs, llegenda viva de mig segle del jazz terrassenc.
 
L’acte tindrà lloc dimecres vinent, 22 de maig, a dos quarts de 8 del vespre, al convent de Sant Francesc de Terrassa (plaça del Doctor Robert, 1). Hi participaran els periodistes Jaume Valls i Oriol Carreras; el portaveu de la Comissió 4 de Setembre, Aleix Pons; el músic Josep Maria Farràs; el director artístic de Jazz Terrassa, Valentí Grau, i el tinent d’alcalde delegat de Cultura Amadeu Aguado.

 

Participació