El PP acusa ERC i CiU de prioritzar partit i no ciutat

Els populars terrassencs encara creuen que l'escola Can Montllor es pot salvar

J.M.O.
10 de maig del 2013
Concentració en defensa de l'escola Can Montllor
Concentració en defensa de l'escola Can Montllor | Toni Fages
Concentració en defensa de l'escola Can Montllor Foto: Toni Fages

La Comissió d'Ensenyament i Universitats del Parlament de Catalunya, celebrada el passat dia 2 de maig, va rebutjar una proposta del PSC per la qual es demanava que s'instés al Govern de la Generalitat a "no tancar l'escola Can Montllor de Terrassa”. La proposta va ser rebutjada pels 11 vots en contra de CIU i ERC. Els populars insten als nacionalistes i republicans de Terrassa a "no anteposar els seus interessos partidistes als interessos de la ciutat".

La diputada del PP, María José García Cuevas va recordar "l'incompliment del Govern, que s'havia compromès per escrit a programar, abans del tancament de l'exercici 2012, la construcció del centre escolar Ca Montllor a Terrassa". També va fer crítica de la "contradicció interna de CIU i ERC, atès que els seus representants al territori defensen la continuïtat del centre escolar i, no obstant això, al Parlament voten en contra de qualsevol proposta tendent a la seva continuïtat".

Des del grup municipal del PPC "vam seguir mostrant el nostre suport i solidaritat amb les famílies afectades, i recolzem el seu dret a triar el model/projecte educatiu amb els mateixos criteris de qualitat, igualtat d'oportunitats i equitat que la resta de famílies. I en aquest sentit, dir que encara queda l'esperança i l'oportunitat perquè la decisió del tancament del Ca Montllor es revoqui, ja que encara està pendent de debat la proposta del PPC presentada amb data 26 de febrer de 2013".

El Grup Parlamentari sol·licitava al Parlament de Catalunya que instés al Govern de la Generalitat a:

1.- Revocar la decisió anunciada del tancament de l'Escola Ca Montllor de Terrassa per al proper curs 2013-2014.

2.- Incloure al pressupost 2013 de la Generalitat la construcció de l'edifici per a Ca Montllor, segons el compromís adquirit per la Generalitat amb el municipi, en el terreny previst i ja disposat per a aquesta fi per l'Ajuntament.

3.- Garantir els recursos necessaris, humans i materials, per al sistema educatiu a Catalunya, de manera que la garantia de la qualitat de l'ensenyament en tots els nivells educatius, així com la lluita contra el fracàs escolar, siguin prioritats
indiscutibles per a Govern de la Generalitat, doncs en l'actual conjuntura de dificultats econòmiques i financeres, i davant la necessitat de complir amb els objectius de dèficit, els governs autonòmics han de retallar en altres conselleries i partides, abans que en aquelles despeses que afecten directament al ciutadà i a la nostra societat del benestar, com són els recursos dedicades a l'educació, la sanitat i els serveis socials.