Un defecte formal obliga Ficosa a retirar l'ERO

per C.B., 9 de maig de 2013 a les 14:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La direcció de Ficosa ha notificat aquest matí als treballadors de Ficosa Electronics (amb seu a Viladecavalls) i Fico Transpar la retirada de l'ERO temporal que pretenia aplicar. El motiu és que els comitès d'empresa de les dues filials van comunicar el dimarts passat a la Generalitat -que feia de mediador- que la presentació final del document es va fer fora del període de consultes, que finalitzava el dissabte. La mesura hauria afectat uns 400 treballadors.


Els representants dels treballadors admeten que han guanyat temps però no descarten que la cúpula de la multinacional presenti un nou expedient. L'ERO continua vigent en deu societats del grup de components de l'automoció i afecta a unes 550 persones.


La Federació d'Indústria de CCOO de Catalunya atribueix la retirada a la pressió sindical i a les mobilitzacions dels treballadors i insta la direcció del grup a presentar un pla industrial que garanteixi la viabilitat futura de les diferents empreses del grup i el mateniment de l'ocupació actual.

 


 
 
 
 
 

 

Participació