La Generalitat, mediador en l'ERO a Ficosa

El comitè d'empresa es reuneix amb la Direcció General de Relacions Laborals perquè intercedeixi en els acomiadaments

per Lluïsa Tarrida, 8 de maig de 2013 a les 15:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Dilluns, el comitè d'empresa de Ficosa va reunir-se amb la Direcció General de Relacions Laborals de la Generalitat. En aquesta trobada, fruit de la pressió exercida pels treballadors en la vaga del dia 24, des dels sindicats afirmen que l'administració va mostrar el seu "malestar amb la forma d'actuar de l'empresa d'automoció". La Generalitat també es va "comprometre" a ocupar els llocs vacants dins del Consell d'Administració per vetllar pel "manteniment dels llocs de treball i exigir a la direcció un pla de viabilitat per a la possible fusió".


Aprofitant l'avinentesa, el comitè va lliurar a la Direcció General un escrit en què manifestaven que l'empresa havia comunicat "fora de termini" l'afectació de l'Expedient de Regulació i per aquest motiu consideren que s'ha de donar per "desistit". La Generalitat va afirmar que ho traslladaria a l'autoritat laboral i els va emplaçar a una propera reunió, aquest cop amb la participació de l'empresa, el secretari general d'Empresa i els tècnics que ocuparan els lloc dins del Consell d'Administració de Ficosa.

El comitè d'empresa anuncia a més que s'estan estudiant noves mobilitzacions i accions de protesta i ha reiterat que s'estan prenent mesures legals oportunes a través dels seus gabinets jurídics per interposar una demanda contra la direcció de Ficosa ja que segons els treballadors l'empresa alega per aplicar els acomiadaments i ERO extintius a causes productives a col·lectius "no estrictament lligats a la producció" i per tant consideren que la veritable finalitat és "sanejar els comptes utilitzant els salaris dels empleats i de l'erari públic".

 

Participació