Perill a la carretera

La Torre
07 de maig del 2013
Usuaris de l'Hospital creuant la nacional 150
Usuaris de l'Hospital creuant la nacional 150 | Toni Fages
Usuaris de l'Hospital creuant la nacional 150 Foto: Toni Fages

La ciutadania s'arrisca massa vegades a situacions extremes que a la curta li poden sortir molt i molt cares. Per no pagar l'aparcament de l'Hospital de Terrassa molts usuaris opten per deixar el seu vehicle a l'altre costat de la N-150. Les tanques que s'hi han col·locat per evitar l'aparcament no han fet més que desplaçar uns metres el problema.

Ara, una part dels conductors deixa el cotxe al mateix voral de la carretera, just davant del radar de control de la velocitat. Hi ha perill al baixar del vehicle i hi ha perill quan es creua la via per anar i tornar de l'edifici sanitari de Torrebonica.

Fa basarda veure com alguns pares passen d'un costat a l'altre amb un carret de nadó. Calen solucions. Certament anar a l'Hospital té un cost econòmic, sobretot si s'ha d'utilitzar durant un període llarg de temps, però s'han establert tarifes força ajustades per a l'estacionament en superfície. Una rotonda o un semàfor no són pas la solució.

Més vigilància
S'haurà d'ajustar encara més la zona on no es pot aparcar al costat sud de la N-150, i augmentar la vigilància, per eliminar la idea de deixar el cotxe a la carretera i al camí de Can Sues. A partir d'aquí, seria el moment de començar a pensar què fer, amb la participació de tots els implicats. La ciutadania ha de ser conscient que si vol anar a l'Hospital en cotxe haurà de pagar. I ha de recordar que hi ha l'opció del transport públic. Però el que resulta fonamental és evitar al cent per cent el creuament de la N-150.