BBVA liquida Unnim

Les conseqüències seran el tancament immediat de 90 oficines a tot Catalunya i la prejubilació de Jordi Mestre, director del consell d'administració

La Torre
03 de maig del 2013
Les oficines d'Unnim ja comencen a lluir el logo del grup BBVA.
Les oficines d'Unnim ja comencen a lluir el logo del grup BBVA. | Adrià Costa
Les oficines d'Unnim ja fa mesos que porten el logo del grup BBVA. Foto: Adrià Costa

Era la crònica d'una mort més que anunciada: Unnim ja és història. El BBVA s'ha carregat definitivament l'entitat sorgida de la fusió de les antigues Caixa Terrassa, Caixa Sabadell i Caixa Manlleu. D'aquesta manera s'escriu el capítol final de Caixa Terrassa, una entitat de proximitat arrelada al territori nascuda el 1877.

La junta general d'accionistes del BBVA va aprovar el març passat l'absorció d'Unnim Banc, la formalització de la qual està pendent de rebre el vistiplau del Ministeri d'Economia. La previsió és que aquesta arribi durant el mes de maig o de juny.

Com a conseqüència, es tancaran unes 90 oficines a tot Catalunya (el termini màxim per tancar-les totes és el juny del 2014), i desapareixerà el consell d'administració d'Unnim Banc i de l'equip directiu encapçalat per Jordi Mestre, que es prejubilarà. Xavier Queralt es mantindrà com a director territorial del BBVA a Catalunya.

L'octubre passat el BBVA va pactar amb els sindicats d'Unnim Banc l'acomiadament d'uns 600 treballadors però finalment 618 es van acollir al pla de baixes incentivades, per la qual cosa no hi van haver sortides forçoses. Brussel·les obligava a retallar 1.218 llocs de treball, i els 600 treballadors restants cobriran les vacants que es generin al BBVA per prejubilacions fins al juny del 2014.