FICOSA de Viladecavalls entra al clúster de l'automoció

El nucli constituent són cinc empreses que en el seu conjunt facturen 10.000 milions d'euros

per La Torre, 3 de maig de 2013 a les 09:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Foto: Ficosa

S'ha constituït el Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya. Presidit  per Vicenç Aguilera, és una associació que té com a objectiu principal reforçar la competitivitat de la indústria de l'automòbil  com a motor de l'economia catalana.


El nucli constituent del Clúster l'integren les empreses SEAT, NISSAN, GESTAMP, FICOSA i DOGA, que en el seu conjunt facturen 10.000 milions d'euros i donen ocupació a 18.300 persones. Impulsat pel Govern de la Generalitat, neix amb la voluntat d'ampliar els seus membres amb la incorporació d'altres empreses i entitats del sector. FICOSA té una de les seves seus a Viladecavalls, i un dels enginyers de DOGA, a Abrera, és un terrassenc.

Fa més de 20 anys, el 1992, es van crear els vuit primers. En l'actualitat ja són 22 als quals se suma ara el de l'automoció, sector que representa el 10% del volum de negoci de la indústria catalana i que genera al voltant de 100.000 llocs de treball entre directes i indirectes.


El Clúster fomentarà la cooperació i el networking entre les empreses del sector, contribuirà a que els seus professionals tinguin una formació global d'excel·lència mitjançant la vinculació del món formatiu i laboral, impulsarà internacionalment les actuacions de la indústria de l'automòbil, treballarà per sistematitzar la innovació oberta, i desenvoluparà projectes dirigits a millorar la seguretat viària i la gestió de la mobilitat, entre d'altres actuacions.

 

Arxivat a:
Economia, Automoció, FICOSA
Participació