EUiA de Terrassa crida a la mobilització social l'1 de maig

Redacció
29 d'abril del 2013
Capçalera de la manifestació amb motiu de l'U de Maig organitzada per CCOO i UGT.
Capçalera de la manifestació amb motiu de l'U de Maig organitzada per CCOO i UGT. | Jordi Borràs/Nació Digital
Capçalera de la manifestació amb motiu de l'U de Maig organitzada per CCOO i UGT . Foto: Jordi Borràs/Nació Digital

Davant de l'1 de maig, EUiA crida a la lluita i la mobilització a la majoria social afectada per les "polítiques de l'austericidi i el deute". En un comunicat, la formació ecosocialista recorda que l'1 de maig és el dia internacional de la classe treballadora, "que té múltiples expressions: les persones assalariades, autònomes, precàries, aturades, no remunerades, també les que pateixen l'economia submergida i aquelles a qui la legalitat no reconeix el dret de ciutadania".

"Ens trobem en una situació d'emergència social i col·lapse democràtic on els drets humans són vulnerats sistemàticament. S'ha dinamitat el consens social del que va pretendre ser l'estat del benestar i hem entrat en un nou cicle d'acumulació per despossessió: l'1% augmenta beneficis i privilegis per la via de destruir els serveis públics, els drets socials i robar-nos fins la vida al 99%. Atur, pobresa, desnonaments, risc d'exclusió de moltíssimes famílies, desesperació, suïcidis... en són les conseqüències".

Segons EUiA, les mesures econòmiques i legislatives "imposades per la troika i aplicades per aquests governs són contínues agressions contra la classe treballadora, contra els interessos del 99%". I posen com a exemple les reformes de les pensions i la contrareforma laboral del PP, recorreguda davant el Tribunal Constitucional per IU, "que no només ha destruït llocs de treball sinó que ha fet estructural la precarietat i ha dinamitat la negociació col·lectiva".

En el comunicat es posa èmfasi en el fet que "l'atac frontal a la negociació col·lectiva, suposa així mateix la fi del diàleg social imposat per les pròpies elits econòmiques. Això comportarà una nova fase en el conflicte social on les classes populars i treballadores estan construint una nova legitimitat mitjançant l'apoderament, la solidaritat i la desobediència civil". es d'EUiA estan convençuts que l'ampli ventall de mobilitzacions -des de l'ocupació d'un centre de Salut a la paralització d'un desnonament, des de la mobilització per l'impagament "del deute il·legítim al foment del cooperativisme social- i amb la vaga general com a expressió superior, han d'estar dirigides cap la destitució de l'actual poder polític".

"Aquest Primer de Maig és temps de lluita, és temps de compromís amb el món sindical i els moviments socials per dignificar el món del treball. És un dia d'acció, reivindicació i solidaritat amb la classe treballadora de tot el món en la perspectiva de construir alternatives al sistema capitalista"..