Banc Sabadell es queda el negoci minorista de Lloyds a l'estat

La companyia anglesa es converteix en soci preferent de l'entitat vallesana

Redacció
29 d'abril del 2013
El president del Banc Sabadell, Josep Oliu.
El president del Banc Sabadell, Josep Oliu. | Arxiu ND/ACN
El president del Banc Sabadell, Josep Oliu. Foto: Arxiu ND/ACN

Lloyds, primer grup bancari britànic de banca retail, ha decidit que la seva activitat a Espanya es vehiculi per mitjà de Banc Sabadell. En aquest sentit, totes dues institucions han signat un contracte de compravenda pel qual Banc Sabadell es farà càrrec del negoci minorista, de banca privada i de fons d'inversió del grup britànic a Espanya, fins ara concentrat en les societats Lloyds Bank International S.A.U i Lloyds Investment España SGIIC S.A.U.

El negoci que cedeix Lloyds consisteix fonamentalment en hipoteques i dipòsits de clients particulars no residents, i suma aproximadament 1.790 milions d'euros en crèdits i 760 milions d'euros en dipòsits de clients (el desembre de 2012).

Després de l'operació, Banc Sabadell es convertirà en l'entitat de referència en el mercat estatal per a la banca minorista de no residents i reforçarà la important franquícia que ja té l'entitat en aquest segment.

L'experiència de Banc Sabadell en l’àmbit de banca per a no residents es va iniciar el 1996 amb l'adquisició del negoci de NatWest a Espanya. Posteriorment aquest negoci es va convertir en Solbank, la marca dedicada a clients europeus no residents centrada en l’'àrea mediterrània. La incorporació del negoci a Espanya de Lloyds Banking Group permetrà a Banc Sabadell avançar en la consolidació de la seva presència en aquest segment.

La contraprestació per l'adquisició de la totalitat d'accions de totes dues companyies espanyoles és de 84 milions d'euros i es pagarà amb el lliurament de 53.749.680 de Banc Sabadell procedents de l'autocartera. Addicionalment, les parts han acordat per als quatre pròxims anys una possible compensació, fins a un màxim de vint milions d'euros, en concepte d'ajustament de rendibilitat, que Banc Sabadell pagarà a Lloyds Bank depenent de l’evolució del tipus d'interès a 12 mesos.

Aquesta participació proporciona a Lloyds la condició d'accionista estable, en comprometre's a mantenir-la un mínim de dos anys. L'operació està subjecta a aprovació regulatòria i s'espera que s'hagi completat aquest mateix any.

24.000 euros solidaris
D'altra banda, Banc Sabadell ha lliurat 24.000 euros a les fundacions ARED, Arrels, Síndrome de Down Madrid i EQMón, en el marc de l'acció 'Aces solidaris' al Torneig Comte de Godó. Amb aquesta edició ja s'han assolit 150.000 euros, que s'han atorgat a 18 fundacions en els darrers sis anys.

L'entitat lliurava 50 euros per cada ace o punt directe de servei que s'aconseguís.