Els cinc finalistes del Premi Unnim de Teatre opten a 6.000 euros

Són les companyies Roseland Music, Marlia Produccions, Cascai Teatre d'Ullà, Teatre de Guerrilla i Sala Muntaner

Redacció
29 d'abril del 2013
Membres de les companyies finalistes, amb representants d'Unnim Caixa i BBVA
Membres de les companyies finalistes, amb representants d'Unnim Caixa i BBVA | Unnim
Membres de les companyies finalistes, amb representants d'Unnim Caixa i BBVA Foto: Unnim

Unnim BBVA i Unnim Caixa, organitzadors del Premi Unnim de Teatre, han anunciat els cinc finalistes escollits per un jurat format per professionals de les arts escèniques, entre el centenar de propostes que s'havien presentat, que competiran pel primer premi dotat amb 6.000 euros.

Els finalistes són 'Cosmètica de l'enemic' de la companyia Sala Muntaner, 'Pinocchio', de la companyia Roseland Music, 'Carmela, Lili, Amanda' de la companyia Marlia Produccions, 'Hotot' de la companyia Cascai Teatre d'Ullà i 'Temps' de la companyia Teatre de Guerrilla.

El certamen es durà a terme durant tots els divendres del mes de maig, els dies 3, 10 i 17, 24 i 31 de maig a l'Auditori Teatre de Calldetenes (Osona) i el veredicte final s'anunciarà durant la gala final el divendres 14 de juny, que tindrà lloc al mateix Teatre.

'Cosmètica de l'enemic' és el relat de dos estranys que topen esperant agafar un avió, una víctima d'un profund sentiment de culpabilitat i l'altre d'una confessió que no vol escoltar, dues víctimes, dos enemics.

Amb una innovadora posada en escena, 'Pinocchio', és una adaptació de la novel·la original 'Le Avventure di Pinocchio', de Carlo Collodi, en què les últimes tecnologies del món de la imatge transporta el relat original al moment actual i a la nostra quotidianitat.

'Carmela, Lili, Amanda' és la història de tres dones que durant el convuls segle XX van lluitar per deixar-nos un llegat, no sempre salvaguardat, com és la llibertat.

'Hotot' és un espectacle d'humor, un cabaret modern desvergonyit interpretat per l'imprevisible Marcel Tomas.

Teatre de Guerrilla presenta a 'Temps' una hora i mitja de la més autèntica llibertat que pot gaudir una persona, els últims 90 minuts de vida d'un malalt a qui li acaben de comunicar.

Sobre el Premi Unnim de Teatre
El Premi Unnim de Teatre és el més destacat de Catalunya d'aquest gènere i pretén donar suport a les creacions teatrals en qualsevol dels seus estils, així com a incentivar la creativitat i l'ofici teatral. Convocat per Unnim Caixa (històricament Caixa Manlleu), i Unnim BBVA s'adreça a companyies de les arts escèniques.

El premi del certamen és de 6.000 euros per al millor muntatge teatral, escollit per un jurat format per professionals de les arts escèniques. També, es concedeix una menció especial per al millor actor i la millor actriu.

A més de la dotació econòmica, el guanyador exhibirà el seu espectacle a través d'una gira, organitzada conjuntament amb Transversal, xarxa d'activitats culturals, pel territori català. El Premi Unnim de Teatre s'inclou en l'acord anual subscrit entre Unnim Caixa i Unnim BBVA per col·laborar amb les activitats més destacades de l'Obra Social i Cultural dels territoris tradicionals de les antigues caixes d'estalvi d'origen..