Més de 100 persones participen a la tancada escolar a Vacarisses

Lluïsa Tarrida
29 d'abril del 2013
Els infants van estar pintant pancartes i dibuixant l'escola que volien
Els infants van estar pintant pancartes i dibuixant l'escola que volien | D.M
Els infants van estar pintant pancartes i dibuixant l'escola que volien Foto: D.M

Aproximadament 100 families van passar pel CEIP Pau Casals durant la tarda vespre de dijous per formar part de l'acte Pren el teu centre organitzat a nivell estatal per la Marea Groga i amb el suport de totes les AMPA dels centres escolars de Vacarisses.

La jornada va transcórrer amb normalitat. Mentre els més petits van estar pintant l'escola que volien, els adolescents i adults van estar fent pancartes i escrivint frases reivindicatives als murals en contra de les retallades en educació. A les nou, va ser el moment de la cassolada on els més petits. La pluja però va impedir que l'acte fos encara més lluït ja que va privar de sortir en cercavila pel poble.

Més entrada la nit, i amb els nens al llit, va tenir lloc l'assemblea que es va iniciar amb un power point sobre la LOMCE i com afecta a tota la comunitat educativa; es va continuar amb la visualització de tres vídeos referents a altres mètodes educatius com els camps d'aprenentatge, i, a posteriori, es va iniciar el debat. Va ser un debat molt prolífic, amb propostes i enriquidor, atesa la presència de gent de tots els àmbits: pares i mares, membres de les diferents AMPAs, professors de les escoles bressol el Cuc i el Xic, CEIP Pau Casals, CEIP Font de l'Orpina, Institut de Vacarisses i diversos regidors de l'Ajuntament, entre ells el d'educació, així com la tècnica d'educació i el Punt Jove.

Com a conclusions o idees que els assistents van deixar anar hi va haver les següents: "som una vila i entre tots podem crear una línea educativa pròpia"; "la unió fa la força i obrir les portes dels centres al poble enriqueix el propi poble"; "potser els pares no acaben de conéixer com els afecten les retallades de forma directa als seus fills, per això mitjançant els blocs dels centres s'avisarà quan un professor estigui de baixa i no sigui cobert per un professor substitut des de delegació".

Així mateix, es va decidir obrir una pàgina a facebook "Vacarisses per l'educació" per poder seguir en contacte i anar penjant enllaços d'interès. Respecte a la vaga que està convocada pel proper 9 de maig, es va afirmar que "la decisió no hauria de ser de la vila, sinó de tots els centres a l'hora, i que en el cas que es decideixi no fer-ne, sí que caldria fer activitats reivindicatives de manera conjunta, sense descartar organitzar autocars per anar fins a la manifestació de Barcelona". Des de les AMPA es va acordar que aquesta "no sera l'última tancada, sinó la primera de tot un seguit de reunions i activitas de treball".