Els infermers de l'Hospital Terrassa també es formen

Lluïsa Tarrida
24 d'abril del 2013
Teixidor, en la ponència a CST
Teixidor, en la ponència a CST
Teixidor, en la ponència a CST

Dimecres, dia 23, es va presentar a l’Hospital de Terrassa, la 1a Jornada de formació postgraduada d’Infermeria, organitzada per professionals del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) amb la col·laboració de l’Escola d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa (EUIT). La jornada, que ha comptat amb la participació de més d’un centenar de professionals docents i residents, té l’objectiu de donar a conèixer les diferents vies en la formació postgraduada d’Infermeria; itineraris formatius de les especialitats d’infermeria al CST, postgraus, màsters i doctorats. Aquesta és la primera jornada sobre la matèria que s’organitza després que el passat mes d’octubre el CST, va adquirir la EUIT.

La inauguració va anar a càrrec del director-gerent, Pere Vallribera; el director de l’Àrea del Coneixement, Manel Balcells; el director assistencial, Ignasi Riera, i la directora d’Infermeria del CST i directora de l’EUIT, Montse Comellas.

La jornada va comptar amb la participació de la presidenta del Consell de Col·legis d’Infermers/es de Catalunya, Montserrat Teixidor amb la conferència Lacompetència docent de la infermera, i la coordinadora de Formació i Docència d’Infermeria del CST, Carme Ramon que va parlar sobre la trajectòria professional a través de la formació postgraduada.

Es van presentar dues taules rodones amb el títol, "Situació actual de la formació en infermeria obstètrico-ginecològica" la primera i "Aplicació oficial del programa d’Especialitat" al CST la segona. Així mateix, es va fer una valoració de l’Estat actual dels residents de salut mental del CST. I, finalment, un Simposi de formació postgraduada amb l’exposició de diferents experiències professionals.