Vacarisses reivindica aquest dijous l'escola pública

Lluïsa Tarrida
24 d'abril del 2013
El servei de menjador del Pau Casals ha presentat darrerament problemes
El servei de menjador del Pau Casals ha presentat darrerament problemes | Lluïsa Tarrida
L'Escola Pau Casals acollirà la trobada dels docents i alumnes Foto: Lluïsa Tarrida

El proper dijous, dia 25, Vacarisses viurà un dia cent per cent reivindicatiu. Les associacions de pares i mares dels cinc centres escolars del municipi han decidit unir forces i sumar-se a la convocatòria d'àmbit estatal que l'entitat Marea Groga -un moviment a favor de l'escola pública i en contra de les retallades en educació realitzades des del govern central- ha convocat per aquest dia.

La iniciativa es diu "Pren el teu centre" i l'objectiu és aglutinar en un sol acte, famílies i membres de la comunitat educativa per mostrar el seu descontentament amb les mesures preses que afecten no només salarialment als treballadors sinó també, segons manifesten, a l'ensenyament i a l'atenció que reben els infants.

La convocatòria consistia en un primer moment en fer una tancada i quedar-se a dormir al centre. Però a última hora s'ha decidit que aglutinar famílies de tots els nivells educatius seria complicat de coordinar i per aquest motiu s'ha optat per iniciar la trobada a les 6 de la tarda i finalitzar-la a les 23.30 hores. La iniciativa ha de servir segons els impulsors de la iniciativa "per obrir ponts de diàleg, per conèixer de primera mà l'afectació que les retallades i noves lleis educatives provoquen o poden provocar als estudiants, docents, altres treballados del sector educatiu i a les famílies".

En el cas de Vacarisses, les AMPA de l'Institut, de les escoles bressol Xic i Cuc i dels centres de primària Font de l'Orpina i Pau Casals, la tancada s'ha decidit que es realitzarà en un sol centre, l'escola Pau Casals. Amb aquesta tancada, tal i com explica Dulcenombre Maria Medina, una de les representants de les AMPA és voler "facilitar un espai de trobada i fer sorgir noves sinergies entre tots els agents educatius del municipi arrel del coneixement i debat de la situació de l'educació al nostre municipi". Els organitzadors de l'acte creuen que "el volum de participants i la diversitat d'aquests, generarà debats més rics i més ressò mediàtic".

La tancada vol obrir-se a tots els agents educatius del municipi (direccions i docents, entitats i associacions culturals, veïnals, Ajuntament, etcètera) per tal de "poder articular un debat i recollir propostes i informació a nivell municipal". Entre les activitats hi haurà la projecció d'un power point realitzat per Benet Castillejos, professor de la UB que fa xerrades sobre la nova llei d'educació, la LOMCE.

Referent a logística, dels àpats (sopar i esmorzar) se'n farà càrrec cada família, la qual també haurà de dur els seus propis estris per menjar (evitant així usar els del menjador escolar). Els organitzadors animen a formar part de l'activitat encara que només sigui una estona perquè "és una oportunitat per aprendre, conèixer noves realitats i articular propostes a nivell municipal que enriqueixin l'educació de totes les persones del municipi.