Camí cap a la sobirania

Redacció
22 d'abril del 2013
La Marxa davant del Mercat de la Independència
La Marxa davant del Mercat de la Independència | Joan Manel Oller
La Marxa davant del Mercat de la Independència Foto: Joan Manel Oller

Terrassa per la Independència-ANC porta el discus sobiranista a tots els barris de Terrassa. Arribar al màxim de gent possible, de tots els sectors i de totes les condicions, és l'única sortida possible. Només coneixent la realitat i els beneficis que tindria la independència es pot convèncer als indecisos o a aquells que no tenen entre les seves prioritats la llibertat del poble de Catalunya.

El sí a la sobirania ha de ser majoritari .  I en una ciutat com Terrassa no és gens fàcil, i menys si observem el repartiment de forces a l'Ajuntament, on guanyen els partidaris de romandre a Espanya (PSC i PP), en les mateixes condicions actuals o avançant cap a un model federal.

Tot i la legalitat, tot i ser democràtic , no s'hi val aconseguir el 50,01 per cent dels vots, ni a la ciutat ni a Catalunya. Per tenir el màxim de legitimitat, per presentar-se davant del món, ha de quedar clar que només hi ha una societat, i que la seva aposta és jugar de tu a tu amb la resta d'estats del món.

Terrassa per la Independència-ANC l'encerta fent pedagogia als barris, com s'ha de fer en totes les instàncies socials, econòmiques i culturals. Hi ha gent disposada a treballar i a impedir que el suflé es desinfli i que decaigui la il·lusió, i s'ha d'aprofitar. Terrassa ha de ser com la resta de Catalunya, ni més ni menys, i cercar un sí a la independència que superi el 60 per cent. Llavors serà molt difícil argumentar-hi en contra