Les patologies respiratòries, a debat a l'Hospital de Terrassa

Redacció
19 d'abril del 2013
Hospital de Terrassa
Hospital de Terrassa | Toni Fages
Hospital de Terrassa Foto: Toni Fages

L'Hospital de Terrassa ha acollit aquest divendres la segona edició de la jornada sobre patologia respiratòria en atenció primària organitzada pel Servei de Pneumologia i Atenció Primària del Consorci Sanitari de Terrassa (CST).

La jornada, que ha comptat amb la participació de més d'una vuitantena de professionals, té l'objectiu de millorar el control de pacients amb patologia respiratòria, determinar els tipus de proves a realitzar, adequar la intensitat dels diferents punts d'abordatge al llarg de la progressió de la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), amb la màxima d'unificar criteris entre l'Atenció Primària i l'especialitzada en l'abordatge de patologia respiratòria. 

La inauguració de la jornada ha anat a càrrec del director assistencial, Ignasi Riera; la directora d'Àmbit d’Atenció Primària, Montse Ureña, i la cap del Servei de Pneumologia, Antònia Llunell.

La jornada ha inclòs un espai dedicat a la patologia del MPOC des de la perspectiva de l'atenció integral, l'atenció al pacient avançat i al pacient pal·liatiu. Acte seguit s'ha presentat l'estudi sobre l'efecte del tabac en nens de pares fumadors.

Els professionals facultatius han assistit a la ponència sobre Radiologia del Tòrax, i simultàniament, els professionals d'Infermeria han participat en un taller sobre inhaladors. Finalment s'han presentat les ponències sobre síndrome d'apnees del son, asma i la importància de l'educació i espirometria.