Ni una engruna a les escombraries

Redacció
21 d'abril del 2013
El municipi s'ha bolcat en la campanya solidària
El municipi s'ha bolcat en la campanya solidària
 

El Consell Comarcal del Vallès Occidental, a través de Mercavallès, i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental col·laboren activament amb el dinar contra el malbaratament alimentari que es farà el proper 23 dabril, Diada de Sant Jordi, a la UAB.

Aquest àpat solidari pretén sensibilitzar la comunitat universitària sobre el malbaratament alimentari i l’acció contra la pobresa, tot aprofitant aliments "peribles" que no es poden vendre i canviar-los per aliments de llarga durada que seran donats al Banc dels Aliments.

El Mercat comarcal de fruites i verdures, Mercavallès, que està gestionat pel Consell Comarcal, col·labora amb aquesta iniciativa amb l'aportació d'aliments peribles que no són aptes per al seva comercialització però que estan en bon estat pel consum i són plenament comestibles.

D'altra banda, el Consorci per a la Gestió de Residus aportarà les guies Aquí no es llença res" que s’han editat el darrer any en motiu de la campanya de sensibilització "Si recicles bé, tothom estalvia". Aquestes guies contenen consells per a la bona conservació dels aliments i receptes de cuina d’'aprofitament.

El dinar popular es farà el migdia a la plaça Cívica de la UAB i està organitzat pel Grup de voluntariat de medi ambient de la FAS i l'Oficina de Medi Ambient de la UAB en el marc de la campanya "Menja Just a la UAB". Per tal de donar un caire solidari a aquesta acció, des de l'organització es fa una crida a tothom que vingui al dinar popular a partir de les 14.00 hores per que dugui aliments com llet, oli o conserves de peix, que posteriorment  es posaran a disposició de la Fundació Banc dels Aliments.