Nou reconeixement a Aigües de Terrassa

El seu Laboratori Ambiental obté per onzè any seguit l'acreditació en la competència tècnica dels processos

Redacció
19 d'abril del 2013

La Entidad Nacional de Acreditación (ENAC) ha renovat l'Acreditació d'Aigües de Terrassa en la competència tècnica de tots els processos que desenvolupa, en concret, per a la realització d'anàlisis físico-químics d'aigües continentals, residuals i de consum i, també, anàlisis microbiològics d'aigües de consum. L'acreditació s'ajusta a la Norma UNE-EN ISO/IEC 17025 i es produeix després de l'auditoria que ha fet l'ENAC al Laboratori Ambiental de l'empresa.

El director general d'Aigües de Terrassa, Marià Galí, ha mostrat la seva satisfacció per aquest nou reconeixement a la qualitat dels serveis que ofereix l'empresa i ha assegurat que "continuarem treballant perquè el nostre Laboratori Ambiental continuï sent una de les instal·lacions de més prestigi a nivell estatal".

La Entidad Nacional de Acreditación és l'organisme designat per l'Administració estatal per establir i mantenir el sistema d'acreditació a nivell de tot l'estat, d'acord amb les normes internacionals, seguint en tot moment les polítiques i recomanacions establertes per la Unió Europea. La seva missió és avaluar la competència tècnica dels organismes avaluats, com els Laboratoris, per generar confiança a l'Administració, al mercat i als usuaris.

Actualment, el Laboratori Ambiental, que posseeix ininterrompudament aquesta acreditació des del juliol de 2002, disposa de 124 paràmetres acreditats en aquests àmbits. A més, fa dos anys va renovar i ampliar aquesta acreditació en aigües de consum i continentals, als anions (per cromatografia iònica) i als Clostridium perfringens.

El Laboratori Ambiental disposa de l'equipament tecnològicament més avançat i personal altament qualificat i es troba entre els laboratoris de primer nivell del sector, assegurant la qualitat de l'aigua sense dependre de laboratoris externs i, a més, oferint serveis a tercers que compleixen amb els més estrictes criteris d'exactitud i precisió. Està especialitzat en l'anàlisi d'aigües de tot tipus, tant de l'aigua natural de pous, rius, llacs i embassaments, com de les aigües de procés, en el seus diferents estadis, així com la de les torres de refrigeració, l'aigua emmagatzemada, la de consum de la xarxa de distribució i la de consum envasada, la recreativa i lúdica i l'aigua residual.