Verdaguer denuncia 'joc brut' a l'Acadèmia del cine

Carles Batalla
18 d'abril del 2013
El director de cinema Antoni Verdaguer
El director de cinema Antoni Verdaguer | Joan Manel Oller
El director de cinema Antoni Verdaguer Foto: Joan Manel Oller

L'elecció d'Isona Passona com a nova presidenta de l'Acadèmia del cinema català continua aixecant polseguera. L'equip que agafarà el relleu de Joel Joan va derrotar per una ampli marge (93 vots s 31) la candidatura liderada pel productor terrassenc Jordi Rediu, que comptava amb el cineasta egarenc Antoni Verdaguer com a secretari.

"Ho vam denunciar des del principi, hi ha hagut joc brut: des de l'enviament d'una nota de premsa desigual en què s'afavoria clarament l'altra candidatura, el vot per correu, que segons els Estatuts no estava autoritzat, no han permès el vot per delegació, només al final ens van permetre enviar el nostre programa a 17 acadèmics i no ens han volgut ensenyar les auditories", lamenta Verdaguer.

Segons el cineasta terrassenc, l'Acadèmia ja tenia "coll avall que havia de sortir la candidatura de continuïtat de la qual repeteixen tres membres". Tot i que en un primer moment va córrer que l'equip de Rediu podria impugnar el procés, en les últimes hores han decidit no fer-ho.