Verdaguer denuncia 'joc brut' a l'Acadèmia del cine

per Carles Batalla, 18 d'abril de 2013 a les 11:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El director de cinema Antoni Verdaguer Foto: Joan Manel Oller

L'elecció d'Isona Passona com a nova presidenta de l'Acadèmia del cinema català continua aixecant polseguera. L'equip que agafarà el relleu de Joel Joan va derrotar per una ampli marge (93 vots s 31) la candidatura liderada pel productor terrassenc Jordi Rediu, que comptava amb el cineasta egarenc Antoni Verdaguer com a secretari.


"Ho vam denunciar des del principi, hi ha hagut joc brut: des de l'enviament d'una nota de premsa desigual en què s'afavoria clarament l'altra candidatura, el vot per correu, que segons els Estatuts no estava autoritzat, no han permès el vot per delegació, només al final ens van permetre enviar el nostre programa a 17 acadèmics i no ens han volgut ensenyar les auditories", lamenta Verdaguer.

Segons el cineasta terrassenc, l'Acadèmia ja tenia "coll avall que havia de sortir la candidatura de continuïtat de la qual repeteixen tres membres". Tot i que en un primer moment va córrer que l'equip de Rediu podria impugnar el procés, en les últimes hores han decidit no fer-ho.

 

Participació