Cecot internacionalitza l'atenció a la nova pobresa

C.B.
17 d'abril del 2013
Tomás Carcasona i Montserrat Cuberes, dos dels usuaris del projecte
Tomás Carcasona i Montserrat Cuberes, dos dels usuaris del projecte | Cecot
 Dos dels usuaris del projecte, amb Antoni Abad, president de la patronal Foto: Cecot

La patronal Cecot ha presentat el projecte "Atenció a la nova pobresa" al Regne Unit. El projecte, finançat per la Fundació La Marató de TV3, ha estat escollit com un exemple europeu en la inserció laboral d'aquest col·lectiu.

En el marc de la iniciativa Grundtvig "New Answers for New Needs" liderada pel centre italià Civiform, el Gabinet d'Estudis Socials de Barcelona i l'entitat britànica Hope in the Community, s'ha organitzat un seminari d’intercanvi de bones pràctiques en què, per una banda, s'ha presentat estudis sobre la configuració de la nova pobresa a nivell local per part de cada país participant de la trobada (Regne Unit, Espanya i Itàlia); i per altra banda, s'ha convidat la Cecot a presentar la seva experiència en la inserció laboral de la nova pobresa.

"Atenció a la nova pobresa" està atenent persones aturades arran del període de crisi aguda a Catalunya. Els nous usuaris no són persones en risc d'exclusió social, tradicionals beneficiaris de projectes socials d'inserció laboral. En aquesta ocasió, el projecte atén a persones amb llarga experiència laboral afectades per EROs, persones que disposaven de càrrecs de responsabilitat, joves amb formació universitària, etc.; nous col·lectius, que en definitiva, s'afegeixen als antics col·lectius amb especials dificultats.

Anna Delclòs, assessora de Responsabilitat Social Empresarial i directiva de la patronal, ha presentat els resultats del projecte després de 6 mesos d'haver-se iniciat. De les 139 persones ateses fins al moment, trenta persones han trobat un lloc de treball. Delclòs esmenta que "és un honor haver estat triats per presentar la nostra experiència amb estudiosos del fenomen de la nova pobresa a nivell europeu, ens enorgullim de la nostra feina i de poder compartir-la".