La Resposta: productes ecològics de proximitat i sense intermediaris

La Torre
16 d'abril del 2013
Alguns dels productes que es poden trobar a La Resposta
Alguns dels productes que es poden trobar a La Resposta | Toni Fages
Helena i Andrés presentant la central de compres egarenca Foto: Pau Moya

Dilluns es va presentar La Resposta: Central de Compres de la Cooperativa Integral Catalana a Terrassa. L'acte va tenir lloc al local de Terrassa Respon i els assistents van poder conèixer de més a prop com funciona aquesta cooperativa, els objectius del projecte i fins i tot tastar alguns dels productes que distribueixen.

La Resposta neix d'una idea senzilla: fer compres col·lectives a l'engròs i repartir-les entre els socis de la cooperativa. S'estableix una relació directa sense intermediaris amb els productes ecològics, que es compren de manera regular en grans quantitats. D'aquesta manera, es permet reduir el preu de compra dels productes quotidians. La Resposta treballarà "únicament" amb productes ecològics i preferentment de la regió o regions properes. Afirmen que la diferencia entre la resta de cooperatives i centrals de compres existents a Catalunya és que aquesta "funciona conjuntament amb una xarxa d'intercanvis i una moneda social".

Per participar a la central de compres només cal fer-se soci i pagar una quota mensual. Per més informació es pot enviar un email a [email protected] o bé trucant al 605.548.451 (Andrés).

Alguns dels productes que es poden trobar a La Resposta Foto: Toni Fages