«Hem vist l'arribada dels vencedors des del lloc exacte on era la bomba»

L'egarenc Antonio Sánchez-Cordero, resident a Boston des de fa mig any, ha estat a la línia de meta de la marató poc abans de les explosions i ha presenciat el caos posterior

Albert Prieto
16 d'abril del 2013
El lloc exacte on va explotar la primera bomba, una estona abans dels fets.
El lloc exacte on va explotar la primera bomba, una estona abans dels fets. | Antonio Sánchez-Cordero
El lloc exacte on després va explotar la primera bomba. Foto: Antonio Sánchez-Cordero

El terrassenc Antonio Sánchez-Cordero ha estat testimoni directe dels tràgics successos a la marató de Boston, que han causat almenys tres morts i més d'un centenar de ferits. "Hem estat veient l'arribada dels guanyadors de les categories masculina i femenina des del lloc exacte on era la primera bomba", afirma.

Fa prop de mig any que viu a Boston i aquest dilluns al matí va passar una bona estona amb una amiga veient la cursa i fent fotos al carrer Boylston, cruïlla amb Exeter. Allà mateix, minuts més tard, "les bombes que ja aleshores devien ser a pocs metres d'on em trobava han intentat acabar amb aquesta festa". Deu segons després del primer, ha explotat un segon artefacte a menys de cent metres de distància. Eren les 14:50 hores a la capital de Massachusetts.

Sánchez-Cordero explica: "Primer hem anat a fer un cafè i quan hem vist que quedaven poques milles perquè creuessin la meta els primers corredors hem anat cap a la línia d'arribada. Després d'una bona estona veient arribar gent, hem marxat a dinar amb uns amics, cap a les dues de la tarda [hora local]. Estant allà, a dues illes de la zona dels fets, hem notat l'explosió. Al restaurant han canviat el fil musical per la CBS [cadena de televisió] i ho hem vist. Al sortir, tot era un caos".

Segons aquest terrassenc, després de les explosions "la majoria de corredors i familiars no en sabien res", del que havia passat. "Després, poc a poc la gent ho anava escoltant i, amb la tercera explosió, l'evacuació ha estat generalitzada i ràpida". Les últimes notícies apunten que aquesta tercera explosió, a la biblioteca John F. Kennedy, no té vincles amb els atacs de les dues primeres.

En el moment de la conversa que Antonio Sánchez-Cordero ha mantingut amb La Torre, cap a les vuit del vespre de Boston (sis hores més a Catalunya), "al centre hi ha un perímetre de quinze illes controlat per la policia i l'exèrcit, es respira una calma tensa", segons explica.