Turisme creatiu d'Amics de les Arts per terres gironines

La Torre
18 d'abril del 2013
El Museu Raset
El Museu Raset | Museu Raset
El Museu Raset Foto: Museu Raset

El Col·lectiu d'Arts Plàstiques i Visuals d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals organitza aquest dissabte una vista al Museu Raset de Cervià de Ter i a la Fundació Mascort de Torroella de Montgrí (Girona).

El punt de sortida serà la Plaça Didó a les nou del matí. A dos quarts de dotze del migida començarà la visita guiada al Museu Raset, un museu d'art modern situat en una casa pairal impressionant que data del segle XIII. Una part d'aquesta casa ha estat restaurada per la família Bauler-Bernard, originària de la localitat holandesa de Leiden, per acollir la seva col·lecció particular de més de 800 obres d'art contemporani.

Actualment es pot visitar l'exposició "Cent anys de bodegó modern", que explora el bodegó al llarg dels últims 100 anys, amb artistes holandesos i també catalans com Ramon Herreros (1947), Jaume Barrera (1954), Ignasi Sumoy(1953) o Vicenç Viaplana (1955) entre d'altres. Sandrine Bueler, filla del fundador de la col·lecció i conservadora del museu, farà la vista. Un cop acabada, l'autocar dirà el grup a Torroella de Montgrí.

Després de dinar a la Fonda Mitjà, el grup es traslladarà a la Fundació privada Mascort. La casa Galibern, seu de la Fundació Mascort, la va construir en Ramon Galibern Casanovas (1817-1884) qui, a mitjan segle XIX, va anar a "fer l'Amèrica", en el seu cas, al sud del Brasil. Va casar-se amb Manuela Francisca de Rezende de Mello (1836-1928), una jove brasilera, de pares procedents de l'illa portuguesa de Madeira. Quan va arribar a crear una posició que li va semblar prou sòlida per retirar-se al seu poble, va tornar a Torroella amb els seus. La desgràcia i la malaltia van colpir durament la seva descendència, de la qual només la seva filla petita, Clara (1861-1941), àvia de qui és avui president de la Fundació (Ramon Mascort Amigó), va donar continuïtat a l'estirp. Es pot visitar aquesta vivenda colonial que està plena d'objectes d'art i que compta amb una important col·lecció de ceràmiques catalanes del segle XVIII.
 
Es preveu tornar a Terrassa a les sis de la tarda. El preu per als socis és de 40 euros (45 per als no socis) i les reserves s'han de fer a la secretaria de l'entitat del C/ Sant Pere, 46, 1r o per telèfon al 937859231 (de dimarts a dijous de 9 a 1 del matí i totes les tardes de 5 a 8). Les places són limitades. La propera sortida se`rà el 18 de maig a Girona (Temps de Flors).