La JSC de Terrassa reclama la III República des de La Mola

La Torre
02 de juny del 2013
Diversos militants de la JSC a Terrassa
Diversos militants de la JSC a Terrassa | PSC
Diversos militants de la JSC a Terrassa Foto: PSC

L'agrupació local de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) ha celebrat aquest cap de setmana el 82è aniversari de la proclamació de la II República, el 14 d'abril del 1931, i ha defensat la idea de canviar l'actual model d'estat i avançar cap a la III República.

Les celebracions van començar el dissabte, quan en un acte simbòlic un grup de militants de la JSC va pujar la Mola amb banderes republicanes i va llegir un manifest en el qual s'apostava per la proclamació de la III República, basant-se en els valors de democràcia i igualtat.

El mateix dissabtea la nit, diferents membres de la JSC, juntament amb militants del PSC, van participar al sopar organitzat per l'Associació de Terrassa per la III República al Centre Cívic President Macià. L'acte va comptar també amb la presència de la regidora del PSC, Lluïsa Melgares, i altres membres de l'executiva de l'agrupació local del PSC.

Els actes van finalitzar el diumenge, quan la JSC va sortir al carrer i va muntar una carpa informativa sobre la II República a la Rambla Francesc Macià, davant del Parc de la República, en la qual es podien llegir diferents documents històrics sobre l'època en la que la república va ser el model de l'estat espanyol. Aquest acte va comptar amb la presència de diferents regidors del PSC, així com la de l'alcalde Jordi Ballart.

La Joventut Socialista de Catalunya entenen la República com "més democràcia, a partir d'un sistema més deliberatiu, més igualitari, més participatiu i amb més control ciutadà sobre totes les institucions, inclosa la del Cap de l'Estat". Creuen que
"l'etapa de la monarquia ha d'arribar a la seva fi", i que “Espanya necessita un nou Cap de l'Estat, que pugui ser triat democràticament pel conjunt i entre el conjunt de la ciutadania".

També volen reivindicar els valors republicans per lluitar contra les injustícies i les retallades de drets que estan patint les classes mitges i treballadores del país i que aspiren a "construir un present i un futur de lluita, en el qual volem encapçalar el compromís per defensar i impulsar el model d'Estat Republicà, Democràtic, Federalista, Laic i Solidari fins l'abolició de la vigent monarquia i la consecució de la III República".