Terrassa acull la XIX assemblea general d'Amnistia

Redacció
12 d'abril del 2013
576_1354188060pena_de_mort
576_1354188060pena_de_mort
El Centre Cívic Avel·lí Estrenjer serà aquest dissabte a les deu del matí l'escenari de la dinovena Assemblea general de socis d'Amnistia Internacional Catalunya.
 
L'Assemblea general d'AIC és l'òrgan suprem de presa de decisions de l'organització. Es reuneix anualment i està formada per tots els socis i sòcies d'Amnistia Internacional a Catalunya, que tenen dret a vot. A l'Assemblea s'aproven qüestions rellevants, com les prioritats de treball, el pla d'acció anual, els comptes de l'any anterior o el pressupost.
 
També s'elegeixen els membres del Comitè executiu, màxim òrgan de govern de l'associació entre assemblees, actualment format per set persones. L'actual presidenta d'AIC és Maria Cañadas, que en aquesta assemblea presenta la seva candidatura per renovar la presidència.

La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Teresa Casals, assistirà a l'obertura de l'assemblea en representació del consistori de Terrassa i adreçarà una salutació als assistents.
 
Amnistia Internacional Catalunya (AIC) és una associació que forma part de la Secció espanyola d’Amnistia Internacional com a estructura federada i que treballa des de l’acció i la investigació per promoure el respecte dels drets humans arreu del món. AIC té 15 grups locals, 4 d'universitaris i 6 equips de treball i més de 12.000 persones associades a tot Catalunya.
 
Amnistia Internacional és un moviment global present a més de 150 països i integrat per 3 milions de persones, en la seva majoria voluntàries (65.000 persones a tot l'Estat), que treballa perquè es respectin els drets humans a tot el món mitjançant l'acció i la investigació.
 
A Terrassa, des del 2010 AIC hi té un grup local d'activistes que participen en les mobilitzacions i accions de l'organització pels drets humans. El cas individual adoptat pel grup és el de Zeynab Jalalian, activista iraniana d'origen kurd condemnada a mort des del 2009 i a la qual se li ha commutat la pena de mort recentment.