El 18 de maig, Dia Internacional dels Museus

La Torre
14 d'abril del 2013
El Museu de la Ciència de la Tècnica acull l'exposició
El Museu de la Ciència de la Tècnica acull l'exposició
El Museu de la Ciència de la Tècnica 

La Casa Alegre de Sagrera, el Castell Cartoixa de Vallparadís, el mNACTEC, el Centre Cultural i La Seu d'Ègara faran una jornada de portes obertes el 18 de maig amb motiu del Dia Internacional dels Museus.

Al Castell Cartoixa de Vallparadís, es lliurarà als visitants una fitxa d'una pistola de clau de Miquelet, producció catalana del segle XVIII. La peça es dóna amb motiu de la commemoració dels fets històrics del setembre del 1713, que van suposar la caiguda de les tropes borbòniques de Felip V.

La visita nocturna aLa Seu d'Ègara començarà a les deu de la nit, i a les onze el grup A Tres oferirà a l'Església de Santa Maria un espectacle gratuït de danses, castanyoles, guitarra i piano.

A més, el Centre Cultural també proposa una visita de les diferents exposicions de la mà del contacontes Juannan (a partir de les nou del vespre) i un cafè-concert al vestíbul amb temes clàssics de bossa nova i samba a les deu de la nit. Els protagonistes seran Bossa Nova Duo, el grup format per Luna Cohen (veu) i Joel Moreno Codinachs (guitarra). L'acte té la col·laboració de L'Art de Gaudir.

Com a acte final, entre finals de maig i principis de juny destaca la inauguració de la mostra temporal "Terrassa inspira" a la sala del Tinellet del Castell Cartoixa de Vallparadís. Es tracta d'una selecció d'obres artístiques del segle XX amb imatges de la ciutat i el seu entorn procedents del fons del Museu de Terrassa. Hi destaquen els primers apunts de paisatge dels germans Viver i les darreres manifestacions artístiques dels Premis de Pintura Ràpida. L'exposició es podrà visitar fins el 28 de febrer del 2014.