Els Geganters tornaran a desfilar per Rellinars

Carles Batalla
14 d'abril del 2013
La Mercè de Cal Cotis i Can Capablanca, desfilant
La Mercè de Cal Cotis i Can Capablanca, desfilant | Francesc Sales
La Mercè de Cal Cotis i el Capablanca, desfilant Foto: Francesc Sales

Temps de recuperació de tradicions històriques a Rellinars. Després del retorn de les caramelles, la pròxima són els Geganters. Al municipi havia existit una colla que des del 1994 feia un grapat de sortides a l'any i organitzava una trobada durant la Festa Major. Els seus membres es van anar fent grans, les visites van disminuir i el projecte va quedar interromput el 2010.

Els primers símptomes de recuperació van arribar fa tres anys, quan els nens del CEIP van fabricar un gegantó anomenat David (en homenatge al conserge del centre) que van regalar al poble. Tal i com explica Xavi Geis, director del CEIP, l'escola va contactar amb els pares i l'Ajuntament per reactivar la iniciativa.

Finalment, la idea ha seduït nou famílies i ara només falta que s'organitzin: qui vol formar part de la colla, si s'han d'aprendre uns balls determinats, quines sortides s'han de fer... Geis recorda que és una llàstima que la tradició es perdés, tenint en compte la bellesa i majestuositat de la Mercè de Cal Cotis i el Capablanca, fins ara guardats a casa d'un veí del poble i que podran tornar a desfilar pel carrer.

Francesc Sales, president de la colla, anuncia que han encarregat a Jordi Grau -del Taller del Drac Petit i autor de la Mercè i el Capablanca- que elabori un gegantó que duran els nens i que es presentarà a l'estiu.