Els perills de conduir begut o drogat explicat als més joves

La Torre
11 d'abril del 2013
576_1349892201vallesoriental_franqueses_rondanord_accident4
576_1349892201vallesoriental_franqueses_rondanord_accident4 | Lluís Vilaró
Foto: Lluís Vilaró

El Teatre Principal de Terrassa va acollir ahir dues sessions de l’activitat Road Show, organitzada per la Fundació Mutual de Conductors, el Servei Català de Trànsit i l’entitat internacional Trafpol amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Policia Municipal i Via Pública. El consistori ofereix a la Fundació l’espai i els mitjans necessaris per a portar a Terrassa anualment el Road Show des del 2011. La col·laboració amb la fundació forma part de la línia d’actuacions de la Policia Municipal relacionades amb l’educació vial i la prevenció d’accidents.

El Road Show és un colpidor muntatge audiovisual sobre seguretat viària adreçat als joves de 14 a 17 anys. Amb un to realista, combina audiovisuals amb imatges reals i recreades d’accidents de circulació amb la presència a l’escenari de testimonis reals com ara un policia municipal, un bomber, personal sanitari d’emergències i una víctima amb lesió medul·lar, que expliquen les seves experiències, amb l’objectiu de causar un fort impacte als joves perquè prenguin consciència de la responsabilitat que comporta conduir un vehicle i dels perills de les conductes irresponsables al volant, especialment pel que fa a conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues.

Des de la seva creació, el Road Show l’han vist uns 40.000 estudiants, dels quals el 94% creuen que després de veure’l adoptaran conductes més prudents. A les dues sessions d’ahir van assistir prop de 1.200 alumnes de 10 instituts de Terrassa i un de Sant Quirze. Per facilitar l'arribada dels joves, la Policia Municipal va reservar estacionament al carrer de la Rasa pels autocars i van tallar el trànsit al c/ del Teatre durant les entrades i sortides.