Rigau reclama que les protestes s'aturin a la porta de l'escola

La Torre
10 d'abril del 2013
Escrache Can Montllor
Escrache Can Montllor | Laia Deler
Escrache Can Montllor Foto: Laia Deler

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha demanat aquesta tarda als membres del Consell Escolar de Catalunya que evitin que les activitats reivindicatives trenquin el clima escolar de les aules. Ho ha dit durant la reunió del plenari del Consell en què ha exposat els criteris de l’oferta educativa a infantil, primària i secundària.
 
La titular d’Ensenyament ha explicat que l’objectiu comú ha de ser que la crispació no es traslladi a les aules: “m’ha semblat oportú fer aquest raonament atès que diverses entitats han proposat que aquest mes d’abril hi hagi actuacions de protesta” que inicialment estan dirigides a posicionar-se contra la LOMCE.
 
Rigau ha explicat que en el Consell hi ha hagut un “diàleg franc i clar” demanant que la tranquil·litat i serenitat en els centres docents sigui garantit, que la conflictivitat no entri a les aules, i respectant les manifestacions i protestes que es puguin realitzar fora. La consellera ha posat com a exemple que si es fan protestes amb nens en horari escolar, no els atendrà. Ha afirmat que “hem avisat que si venen amb els nens no els rebrem, en horari lectiu els nens no han de ser utilitzats per reivindicacions i actes de mobilització”.