El Comitè d'Empresa de Ficosa pensa en fer vaga contra un ERO «ofensiu»

C.B.
09 d'abril del 2013
Ficosa ha estat reconeguda amb un premi de la Cecot
Ficosa ha estat reconeguda amb un premi de la Cecot
 La seu de Ficosa a Viladecavalls 

La totalitat dels Comitès d'Empresa dels centres de treball catalans de Ficosa han qualificat l'ERO temporal com "una ofensa", perquè consideren que l'empresa de components electrònics que té seu a Viladecavalls "encara té beneficis i subvencions estatals".

L'ERO preveu deixar en suspensió 900 contractes de treball de totes les plantilles de Catalunya, cosa que segons la versió dels Comitès d'Empresa no quadra amb la perspectiva econòmica de Ficosa. "En període de crisi econòmica ha rebut capital públic per valor de 80 milions d'euros per part de la Generalitat i del Govern de l'Estat. A més, el seu capital va augmentar en 75 milions d'euros després d'adquirir els actius de Sony de Viladecavalls". Per aquest motiu no entenen com una empresa que "globalment ha tingut beneficis els darrers anys pretengui justificar acomiadaments, suspensions de treball i deslocalitzacions".

Segons un comunicat conjunt dels Comitès d'Empresa, Ficosa Viladecavalls, "lluny de convertir-se en un centre d'excel·lència, tal i com ens vol fer creure la direcció de la companyia, està realitzant deslocalitzacions de les produccions i enginyeria que estan afectant als treballadors en forma d'acomiadaments, suspensions de contracte, congelacions salarials i trasllat de maquinària i coneixement d'alt valor econòmic, tecnològic i social".

A més, els Comités d'Empresa acusen la direcció d'utilitzar la legislació actual "per reestructurar les plantilles locals i, en un futur immediat, resultar més atractives davant de les entitats financeres que han de refinançar el deute".

Així, els comitès de les diferents societats de la multinacional Ficosa a Viladecavalls han decidit convocar assemblees i mobilitzacions per rebutjar les mesures presentades per la direcció. Les protestes, que es fan com a resposta "a les constants agressions que estan minant la pau social i al clima d'incertesa", estan pendents de concretar però la primera serà una consulta a tots els treballadors per veure si estan disposats a fer vaga i a concentrar-se en els centres de treball.