Verdaguer opta a ser secretari de l'Acadèmia del Cinema

El director terrassenc forma part del grup del produtor Jordi Rediu, que vol ocupar el lloc de president que deixa Joel Joan

Quico Sallés
05 d'abril del 2013
El director de cinema Antoni Verdaguer
El director de cinema Antoni Verdaguer | Joan Manel Oller
Pasola,amb el Goya a la millor pel·lícula. Foto: Image.net

'Acadèmics en acció', encapçalada pel productor Jordi Rediu, i 'La promoció del talent', per la productora Isona Passola, són les candidatures que optaran a la Junta Directiva de l'Acadèmia del Cinema Català pels propers quatre anys que ha validat la Junta Electoral. Alguns dels dos noms substituirà Joel Joan al capdavant de la institució cinematogràfica.

El productor Jordi Rediu es presenta com a President de la candidatura "Acadèmics en acció", formada per la directora de càsting Mercè Espelleta com a Vicepresidenta, el director Antoni Verdaguer com a Secretari i el director i guionista Ricard Reguant com a Tresorer. Els directors de cinema Joan Marimón, Anna Maria Bofarull i Ignasi Pere Ferré, els productors Carles Pastor i Miguel Puertas, i el director de fotografia Joan Babiloni es presenten com a vocals. El lema de la candidatura és "Treballarem per una acadèmia que pensi en tots els acadèmics".

"La promoció del talent" està liderada per la productora Isona Passola com a Presidenta, amb l'actor Sergi López com a Vicepresident, la productora de televisió Elisa Plaza com a Secretària i la tècnica de post-producció Maria Rosa Fusté com a Tresorera. Els vocals d'aquesta candidatura són el director de fotografia Josep Maria Civit, les actrius Clara Segura i Aina Clotet, el director de càsting Pep Armengol, el productor Edmon Roch i el director i guionista Cesc Gay. Amb el lema "Per una Acadèmia al servei de la promoció del talent i de l'ofici dels professionals del cinema català" aquesta candidatura inclou tres membres de l'antiga Junta directiva, Plaza, Fusté i Armengol.

Els acadèmics hauran d'escollir el pròxim 16 d'abril a la seu de la SGAE i la Fundació Autor a Catalunya la nova Junta Directiva, en el marc de la reunió ordinària anual de l'Assemblea General. També està previst el vot per correu.

Objectius de les candidatures

Els objectius de la candidatura encapçalada per Jordi Rediu "Acadèmics en Acció", amb el lema "Treballarem per una Acadèmia que pensi en tots els acadèmics" són "assolir formar una nova Junta de l'Acadèmia que constitueixi una renovació, aportant propostes innovadores".

La candidatura "La promoció del talent" presidida per Isona Passola amb el lema "Per una Acadèmia al servei de la promoció del talent i de l'ofici dels professionals del cinema català", té els següents objectius: Totes les acadèmies de cinema del món han nascut i tenen una missió principal: "Promoure el cinema que es fa al seu país. Aquesta ha estat la voluntat de la nostra Acadèmia fins ara que ha fet una feina i un recorregut en els seus primers cinc anys que considerem extraordinària i que ens agradaria d'alguna manera, continuar i potenciar. Defensar el cinema fet a Catalunya ha de ser la nostra principal obsessió".