Rellinars posa 150 anys d'història a un sol clic

Carles Batalla
11 d'abril del 2013
La casa consistorial de Rellinars
La casa consistorial de Rellinars | C.B.
La casa consistorial de Rellinars Foto: C.B.

La Diputació de Barcelona ha digitalitzat les actes del ple de l'Ajuntament de Rellinars des de l'any 1862 fins al 2007, amb l'objectiu de facilitar-ne l'accés i garantir-ne la conservació. Aquesta actuació s'emmarca dins del programa de digitalització d'actes municipals que es porta a terme des de la Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona.

En total s'han digitalitzat unes 4.900 cares d'actes de plens, a les quals es podrà accedir informàticament sense haver de consultar la documentació original, fet que la preserva de la manipulació i facilita, alhora, tant la gestió interna com la consulta d'investigadors i ciutadans en general. Les actes del ple són una font d'informació essencial, ja que recullen els acords polítics i l'activitat diversa dels ajuntaments en totes les competències que tenen encomanades i per aquesta raó testimonien l'evolució i les transformacions històriques i recents dels municipis.

Pel que fa a Rellinars, la continuïtat temporal i el detall de la informació que aporten les actes constitueixen un document clau per entendre l'evolució que hi ha hagut els últims 150 anys  en aquest municipi. El cost de l'operació ha estat assumit per la Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea de Coneixement i Noves Tecnologies.