L'arquitecte municipal provoca un rebombori al ple d'Ullastrell

Agra polèmica entre oposició i equip de govern sobre el tracte que rep el tècnic

Lluïsa Tarrida
19 d'abril del 2013
Dimecres va tenir lloc un ple extraordinari
Dimecres va tenir lloc un ple extraordinari | Lluïsa Tarrida
Un ple a Ullastrell Foto: Lluïsa Tarrida

La llebre es va aixecar en la moció en què l'equip de govern d'Ullastrell sol·licitava la compatibilitat de l'activitat pública de la tècnica Sara Alcaide de l'Ajuntament de Sant Llorenç Savall amb el Consistori ullastrellenc. L'alcalde, Joan Ballbé, va exposar la petició afirmant que el servei tècnic del municipi és d'interès públic i que davant l'increment de feina calia ampliar la dedicació del departament encarregat. "Contractar un altre arquitecte municipal a temps complet suposava massa diners per al Consistori, així que s'ha optat per compartir aquesta persona amb un altre municipi", va afirmar Ballbé.

Aquesta persona ja s'havia presentat anteriorment en el concurs de mèrits per ocupar la plaça que va guanyar l'actual arquitecte tècnic i havia quedat en segon lloc.
Feta l'exposició es va obrir el torn de paraula a l'oposició. Va ser llavors quan UGO va obrir la caixa dels trons afirmant que posava "en dubte i veig estranya aquesta compatibilitat, ja que els nostres serveis tècnics realitzen una feina suficientment apta i eficaç, per això no comparteixo la necessitat de reclamar una persona més".

Assetjament i sancions
El regidor Claudi Puig, però, no sols va mostrar la seva discrepància, sinó que va posar sobre la taula els seus recels sobre les veritables motivacions d'aquesta moció. "Potser el que es pretén en aquest procés és que hi hagi un canvi d'arquitecte ja que aquest ha denunciat l'alcalde per assetjament laboral i després se li ha obert un expedient sancionador", va manifestar, i va afegir que "pels documents i informes que he anat llegint em sembla que l'arquitecte no està gaire content per com se l'està tractant".

Des de CiU tampoc van quedar-se muts i van afegir que "l'equip actual està suficientment preparat per atendre les necessitats del poble, i aquest govern el que està fent és crear urgències on no hi són". Ballbé va defensar la posició de l'Ajuntament afirmant que "en cap cas s'està buscant un canvi d'arquitecte, tindrà la plaça sempre que ell vulgui perquè se l'ha guanyat. Només volem donar resposta a les peticions dels veïns".

També sobre la demanda d'assetjament, l'alcalde va recordar que la inspectora de Treball que va estudiar el cas "la va desestimar" i que l'expedient disciplinari s'havia obert perquè l'arquitecte "incomplia part de les seves responsabilitats i dispensava un tracte no correcte a la resta de personal municipal".