Una ONG repartirà fàrmacs als pobres

Joan Manel Oller
07 d'abril del 2013
576_1317718616_Adri_Costa_MG_0155_Farmcia_2011
576_1317718616_Adri_Costa_MG_0155_Farmcia_2011 | Adrià Costa
Foto: Adrià Costa

El lema "Compartint les necessitats per compartir el sentit de la vida" resumeix els principis d'una ONG d'àmbit farmacèutic, dirigida a l'anomenat Quart Món, és a dir, a les persones més necessitades de la societat, en situació d'exclusió social i pobresa, sense recursos per atendre la seva necessitat de medicaments. L'activitat solidària contribueix a transmetre el concepte de gratuïtat com un element necessari per una societat més justa. El terme s'identifica amb la paraula do, que significa donar sense esperar res a canvi.

Aquest diumenge el Banc Farmacèutic estarà present a la ciutat de Terrassa amb motiu del Dia Mundial de la Salut. L'Ajuntament de Terrassa es va posar en contacte amb el Banc Farmacèutic de cara a aquesta data tan assenyalada i així poder ajudar les persones sense recursos de la localitat.

En aquesta cita es recaptaran  medicaments per a la Fundació Busquets, en concret per a un CRAE, un centre de menors sense recursos on es du a terme una tasca educativa i assistencial.

L'activitat tindrà lloc a Torrebonica, en un espai a l’aire lliure on hi haurà un estand del Banc Farmacèutic, juntament amb el Banc dels Aliments, per ajudar les persones necessitades com a punt solidari del Dia Mundial de la Salut. El dia començarà amb una caminada i una bicicletada,  hi haurà xocolatada i un concert a càrrec de la coral infantil de l’escola de música a la capella. Els actes finalitzaran a les cinc després d’una botifarrada solidària.

Recepció a l'alcaldia
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va rebre al seu despatx de l'alcaldia el representant del Banc Farmacèutic, Carlos Guerrero, per traslladar-li personalment l'interès del Consistori egarenc per l'arribada d'aquesta entitat a la ciutat. A la reunió també hi van assistir el tinent d'alcalde de Serveis a les Persones, Manel Pérez; la regidora de Salut i Gent Gran, Josefina Soler; el president de la Fundació Busquets, Miquel Font, i el representant del Col·legi de Farmacèutics, Joan Brugueras. El seu establiment, al Portal de Sant Roc, és ara per ara l'únic de la ciutat que col·labora directament amb l'organització no governamental.

L'origen de l'ONG té lloc a Itàlia i el 2007 es constitueix a l'estat. Les persones que hi col·laboren són un grup d'amics amb una sensibilitat pel món social i farmacèutic que han volgut unir esforços per aportar valor a la societat.

"De manera voluntària, dediquem part del nostre temps i  professionalitat a fer front a la creixent problemàtica social de l'anomenat Quart Món, persones de la nostra societat que no tenen recursos econòmics per comprar els medicaments que necessiten", van afirmar.

Actualment ajuden unes 15.000 persones amb mancances de recursos econòmics i en situació d'exclusió social (sense sostre, marginats, immigrants, dones, infància, drogodependents, VIH…) ateses en entitats assistencials del nostre país, que s’ocupen de cobrir les seves necessitats més urgents